179 четения

През уикенда започват валежи от дъжд и захлаждане

Вечерта и през нощта времето ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 4 гр. За В. Търново минимална температура около 2.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Вечерта от юг ще се появи висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Вечерта вятърът ще утихне. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 12. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.2 гр. през 1956 г., а най-ниската измерена минимална температура е -0.7 през 2004 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 35 минути и ще залезе в 19 часа и 59 минути. Фаза на Луната: четири дена след новолуние.

В събота ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Сутринта ще бъде почти тихо, а около и след обяд вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса.

В неделя ще преобладава облачно време с краткотрайни превалявания от слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб от североизток-изток. Минималните температури ще бъдат 3 и 6 гр. Максималните температури ще са между 19 и 12.

В понеделник ще бъде облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Валежите временно ще бъдат интензивни. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен от североизток-север. Температурите предимно ще се понижават. Минималните температури ще останат между 3 и 6 гр. Максималните температури ще бъдат между 6 и 8.

Във вторник времето ще остане облачно с валежи от дъжд. Вечерта валежите ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Температурите ще останат без промяна.

В сряда ще има разкъсана, често значителна облачност. Все още не са изключени слаби превалявания. Ще духа умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8. Максималните температури ще са между 13 и 16 гр.

В четвъртък ще има разкъсана облачност с повече слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от западната четвърт. Минималните температури ще останат без промяна, а максималните ще се повишават.

Над западните и централните части на Стара планина в събота времето ще бъде облачно, в западния дял с валежи от дъжд, а над 1800 м – от сняг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2.

В неделя времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1800 м – от сняг. След обяд границата между дъжд и сняг ще падне на 1500 м. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще достигне 4 гр. В понеделник и вторник ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 1800 м – от сняг. Очакват се и гръмотевични бури. След обяд в понеделник границата между дъжд и сняг ще падне на 1500 м. Ще духа умерен вятър от северната четвърт, а във вторник ще се преориентира от югозапад. Температурите ще се понижат. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2. В сряда и четвъртък облачността ще бъде разкъсана. Неса изключени следобедни превалявания. Вятърът ще бъде умерен от запад-югозапад. Температурите ще се повишават.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *