Баба съди внучката си и съпруга й за 33 000 лв., не може да приеме брак между българка и турчин

Надежда и Айгюн се оженили и заминали за Германия, после животът им станал ад

 

Надежда и Айгюн Османови

БАБА СЪДИ РОДНАТА СИ ВНУЧКА И СЪПРУГА Й ЗА 32 893 ЛВ. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда, която носи името на баба си. 69-годишната Надежда Айслетнер, която живее в Мюнхен, е завела гражданско дело във Великотърновския районен съд. Тя иска разваляне на нотариален акт от 2009 г., с който апартамент във Велико Търново е купен за 35 260 евро. За собственици в договора за покупко-продажба са вписани внучката Надежда, която тогава е на 16 г., чрез нейната майка Десислава Михнева. Баба Надежда Айслетнер е с право на ползване на жилището от 64 кв. м на новата тогава търновска улица „Слънце”. После годините минават, търновката си живее в Мюнхен, а внучката расте.

 

ПЛАМВА ГОЛЯМА ЛЮБОВ, НО МЛАДИТЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА ТОРМОЗ

 

НАДЕЖДА БОЖАНИНА И АЙГЮН ОСМАНОВ СЕ ЗАПОЗНАВАТ СЛУЧАЙНО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ във Велико Търново. Той е приятел на нейно бивше гадже и покрай тази стара връзка двамата млади се харесват и пламва любовта. Те са връстници и сега са на по 27 години. Осман е турчин, а Надежда е българка. Той е роден в столицата, но от много години живее и е работил в болярския град. През 2019 г. Осман заминава за Германия, където живее и работи и сега. Междувременно при него отива и Надежда. В началото на 2020 г. двамата сключват граждански брак във В. Търново и отново заминават за Германия. Той работи като началник-смяна на мотокаристи в завод за безалкохолни напитки, а тя е продавач-консултант в голяма търговска верига.

„Сега си дойдох заради това дело, което е заведено срещу нас двамата, жена ми не я пуснаха от работа и не успя да дойде с мен. Наех адв. Момчил Иванов, който сега стана депутат. За нас делото е абсурдно и атаките започнаха усилено, след като се оженихме, сватба не сме правили, защото нейното семейство бе против заради това, че аз съм турчин. Преживели сме много трудности, дори загубихме бебето си заради тормоза през тези месеци”, споделя 27-годишният Айгюн, който във Велико Търново е бил кредитен консултант. В близкото минало младият мъж е определян като футболна надежда, но на 22 г. се налага да се бори с болестта на Крон. Играл е в България, Турция и Германия, докато коварното заболяване преобръща живота му. С помощта на добри хора и депутати той обаче е успял да пребори болестта преди няколко години, но така и не се връща към футбола. После щастието му се усмихва и среща своята Надежда. Сега обаче пак е изправен пред битка, този път трудна семейна война.

 

ОБИДНИ ЖАЛБИ ДО ПОЛИЦИЯТА ЗА ТРАФИК И ОТВЛИЧАНЕ

 

КОГАТО СЕМЕЙСТВО ОСМАНОВИ СЕ УСТАНОВЯВА В ГЕРМАНИЯ СЛЕД БРАКА СИ, започват сигнали и жалби до полицията от страна на Надежда Айслетнер, която е омъжена за германец. Бабата пише до Криминална и Икономическа полиция във Велико Търново най-различни неща против Айгюн. Сред доносите, които са най-малко 15, са дори твърдения за отвличане на внучката в Турция за продажба заради органи, за мрежа за трафик, за таен брак заради заболяването на мъжа, че той бил наркотрафикант и т.н. Нито едно твърдение обаче не се е оказало вярно, а съпругата не е разказала на разследващите нито за насилие, нито за тормоз от страна на мъжа си. Всъщност атаките започнали още при запознаването на младите и след първите срещи със семейството на Надежда. После в Германия младите отишли на гости при баба Надежда и дъщеря й Десислава, но положението не се променило. След това за 8 март миналата година зетят решил да почерпи дамите за техния празник, но си навлякъл още ругатни и обиди.

КОНФЛИКТИТЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧИЛИ, СЛЕД КАТО ПРЕЗ АПРИЛ 2020 Г. съпругата на Айгюн му дарява апартамента си на ул. „Слънце”. Това Надежда направила, защото нейните близки постоянно я атакували, че Айгюн се жени за нея заради този апартамент. Самият той обаче си има собствен дом във Велико Търново и няма как да обясни, че двамата просто се обичат. Новото семейно жилище е купено с ипотека и се намира в кв. „Бузлуджа”. След акта за дарение баба Надежда се прибира във Велико Търново, за да живее в апартамента, който може да ползва според договора за покупко-продажба. Започва и искането на жилището обратно, понеже парите са давани от бабата. Младите обаче вече са решили, че апартаментът, който е даден на внучката, ще бъде за техните деца. Така семейната вражда продължава да се разраства и накрая бабата завежда делото за разваляне на нотариалния акт и за разваляне на дарението на съпруга. Нейните мотиви са, че 16-годишната внучка никога не е била собственик на апартамента и поради това няма как да го дарява. Според исковата молба до Районния съд договорът за дарение от 16 април 2020 г. е нищожен, Надежда Айслетнер трябва да бъде призната за собственик, а дъщеря й била… мнима страна в нотариалния акт, макар да е вписана в него. Собствеността трябвало да бъде върната на възрастната жена, защото договорът за строителство бил с нея и тя била платец на всички средства по него.

Междувременно след завеждане на въпросното дело, което започва едва сега, внучката Надежда Османова дава баба си на прокурор. В жалбата пише, че в исковата молба за гражданското дело е посочено, че е сключила сделката за апартамента на по-ниска данъчна основа, за да избегне данъци, а това е признаване на престъпление.

ИСТОРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА С ПИСМО ДО АЙГЮН, В КОЕТО ПИШЕ, ЧЕ ЩЕ МУ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ЛОШО. То е написано на ръка, а младият мъж има основание да се страхува. Заплашват го и по телефона. Според адв. Момчил Иванов исковата молба и образуваното дело са правен абсурд и по-скоро историята е на етническа основа, което е непонятно в 21-ви век. Какво ще каже съдът, още не е ясно, но договори за покупко-продажба се обезсилват много трудно и такива случаи са рядкост в съдебната практика, особено при изтекъл давностен срок.

Нели СУКОВА

16 thoughts on “Баба съди внучката си и съпруга й за 33 000 лв., не може да приеме брак между българка и турчин

 • 16.04.2021 в 11:28
  Permalink

  Внучката като я гледам май някой ден ще разбере, че наистина турчинът й е обърнал внимание заради апартамента. Но освен други неща й липсва и мозък. А бабата явно е правила интриги с апартамента да не го наследи еди кой си – накрая наследник един турчин.

  Отговор
  • 18.04.2021 в 6:05
   Permalink

   Как така съдиш без да позваш? В кой век живееш? За любовта няма име! За любовта няма раса, няма цвят на кожата! Ти коя си да съдиш хората… вие българите да не сте нещо по – специални от турците? Оставете младите дъртациии.

   Отговор
   • 19.04.2021 в 14:48
    Permalink

    И в кой век живея? Може би любовта преди 200г е била различна, така ли? Май си жена с мъжки псевдоним или траверс? Мъж да се вдъхновява толкова не е нормална работа. А аз не съм „ти коя си“ – не ме бъркай със собствения си женски род, генералке.

  • 18.04.2021 в 20:01
   Permalink

   Хахаха ти уби рибата. В Германия тия пари той ги изкарва за 6 месеца. Умрял е за кирливия апартамент. А бабата да си съди. Накрая ще плати и разходите по делото. Особено щом е продажба.

   Отговор
   • 19.04.2021 в 11:17
    Permalink

    Е като ги изкарва за 6 месеца защо не върнаха апартамента на бабата, а го стискат „за детето“. Нали турчето ще изкара за 10 апартамента докато порасне това бъдещо дете. И по-интересно защо бърза да прехвърли апартамента на мъжагата – сакън да не вземе бабата да си го върне наистина. Внучката е получила подарък, уж е права и всичко е само чиста любов – обаче апартаментчето непременно трябва да се задържи. Продължавай да фантазираш как тоя образ ще изкара за 6 месеца – я му стигат да си плаща квартирата, я не.

  • 19.04.2021 в 2:53
   Permalink

   Прочетете написаното добре и тогава правете изводи
   Момчето си има жилище .
   Той при това е българин, а въпросната баба е женена за човек от Германия и живее там.
   Тя просто не може да приеме,че двамата се обичат и внучка и’ е щастлива .
   За какво е тази злоба?
   Никой нищо не е отнесъл от този свят!

   Отговор
   • 19.04.2021 в 15:38
    Permalink

    Точно така. И защо пише такива доноси срещу човека? Бог е един. Някои хора са с много остарели виждания. Не е важно откъде си, а какъв си.

  • 19.04.2021 в 9:15
   Permalink

   Какво значение има дали е турчин или не? И те са хора, в една държава живеем все пак. От ТУРЧИН до ТУРЧИН е балкан разлика! Не можеш да съдиш човека по това каква религия изповядва, аз теб мога сега да те „съдя“, за това че си БЪЛГАРИН, който дори и не се замисля, че и той е можело да бъде на този човек на мястото. Коментари без вложена малко мисъл в думите, изобщо недейте да пишете! Никой не си избира живота и това какъв да е, всички сме хора и щом живеем на една земя, значи всички сме равни с еднакви права!

   Отговор
 • 16.04.2021 в 22:52
  Permalink

  Защо получавам отказ на коментар?

  Отговор
 • 17.04.2021 в 8:52
  Permalink

  На какво основание съдите? Познавате хората?

  Отговор
 • 17.04.2021 в 14:40
  Permalink

  Такива некдърници сте че не можете да си купите сами апартамент ? Двама сте и работите в Германия . Или правете сечено на старицата Бабата си е права нейни са парите и жилището тя решава . Договорът за дарение ако не е изповядан пред нотариус е нищожен .

  Отговор
 • 18.04.2021 в 6:19
  Permalink

  Тази внучка къде и е акъла.Този зет защо е приел такъв незаслужен подарък.Турска алчност.

  Отговор
 • 18.04.2021 в 18:15
  Permalink

  Горкия Айгюн, и двете се казват Надежда, а надеждата умира последна. Горкия Айгюн.

  Отговор
  • 19.04.2021 в 22:01
   Permalink

   Кофти работа. Аз съм против смесените бракове – това са различни бит и култура, различен манталитет. За какво се инатят за апартамента – да го върнат на бабата – да си го носи на оня сват. Ма аз си мисля че тук германецът (бабиният мъж) има пръст в решението. Сигурно иска да го прилапа за неговите германски роднини. Или той е дал еврата за апартамента когато бабата го е купуувала и сега й меле сол за парите.

   Отговор
 • 19.04.2021 в 20:21
  Permalink

  Хитър Петър в турски образ! С това шизофренно мислене се чудя на коя нация ще кръсти детето… Как пък никой не се сети за какво е съден преди време, а що се отнася за любовта то това етърговска сделка между тях, а не любов! Сметки без кръчмар… ОТВРАТИТЕЛНО !!!

  Отговор
 • 19.04.2021 в 22:12
  Permalink

  Доста бунаци още не са разбрали, че „турците“ са по-българи от нас. Т.е. те са истинските българи, а не тази измет, която пише изродщини по Фейсбук. Ако се направи генетично проучване, сигурно повече от половината народ в Турция, ще излезе, че е с нашите гени.
  А бабата си е и***д, няма нищо общо нито с България, нито с Германия…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.