36 четения

Един бронзов медал за боксов клуб „Локомотив“ от Държавното в Кърджали

Осем състезатели на горнооряховския боксов клуб „Локомотив“ участваха на Държавния лично-отборен шампионат в Кърджали, водени от помощник-треньора Борислав Иванов. Двама от тях бяха пълни дебютанти – Диян Михайлов в категория до 54 кг и Павел Люцов до 66 кг. Тяхното представяне обаче се оказа най-задоволяващо, въпреки че загубиха още в първия кръг, коментираха от клуба. Очакванията за медали бяха насочени към Йоан Стефанов до 44 кг, Виктор Костов до 63 кг и Енчо Стефанов в +80 кг. В крайна сметка последният спечели бронз, но само с една спечелена битка. Той започна силно и нокаутира противника си в първия кръг, но след това загуби и не стигна до финал. В бокса отпадналите на полуфинала не играят мач за бронза, а и двамата получават медал.

Йоан и Виктор отпаднаха още в първия кръг от съперници, които трябваше да победят с лекота.

„Все още анализираме какво се случи, защото момчетата се готвеха много добре, показаха много добри игри в спарингите, които организирахме. Може би ги натоварихме с нашите очаквания и прегоряха. Но важното е, че не показаха това на което са способни и очевидно трябва да променим нещо в подготовката. Трябва да работим както за повече издръжливост, така и за психическа устойчивост. Клубът ни е амбициран да създаде своя школа, а за да изградим традиции, ни трябва време. Така че, да, разочаровани сме, но продължаваме. След месец и половина е следващото състезание, надявам се дотогава да сме успели да променим нещо и да стигнем и до победи“, коментира старши треньорът Захари Мутафчиев.

Добро представяне записа и Александър Димитров в кат. 66 кг, който се връща на ринга след повече от година отсъствие. Той започна с победа и беше равностоен във втората си среща. Съдиите обаче отредиха победата на съперника му и Александър остана извън медалите, но пък показа добър бокс и израстване.

Николай Мирчев в категория до 54 кг и Кристиян Ганчев до 63 кг също не можаха да направят по-добър резултат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *