Собственик на туристическа агенция стана доброволец в ковид отделение

47-годишният Христомир Ангелчев е преживял вируса и сега помага на другите

 

Доброволецът Христомир Ангелчев

ЕДИН ОТ ДВАМАТА ДОБРОВОЛЦИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО НА търновската болница в момента е собственикът на туроператорската фирма „Хит холидей”. 47-годишният Христомир Ангелчев от Велико Търново е преживял миналата година вируса и сега е решил да помага на другите, които са с тази диагноза. Става доброволец в края на март и казва, че ще работи докато е възможно. Другият доброволец тук е студентка, която ще става актриса, споделя бизнесменът. В момента туристическият бранш е замрял и заради това търновецът е решил да се отдаде на тази мисия. Той е с богат опит в ресторантьорството и туризма. Бил е в чужбина, имал е бизнес по морето. Твърди, че винаги се е занимавал с благотворителна дейност и заради това сега е в отделението. ДОБРОВОЛЕЦЪТ ХРИСТОМИР Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТОЧКИ В БОЛНИЦАТА, за да нямат лекари и санитари връзка с външния свят.

„Ние с другия доброволец доставяме лекарства, маски и консумативи от болничната аптека, чекираме, плащаме таксите на болните, събираме документи за изписване, носим кръв от лабораторията, кръв от кръвния център, плазма и т.н. Нямаме информация колко са пациентите, защото това не е наша работа. Имаме служебен телефон, по който ни търсят от всички отделения. За мен това е просто една добрина, която мога да направя”, разказа Христомир Ангелчев. Най-тежкото за доброволеца е да носи документи за починали пациенти, които не са преборили заразата, споделя още той.

АНГЕЛЧЕВ СЕ НАДЯВА, ЧЕ НЕГОВИЯТ БИЗНЕС ЩЕ ТРЪГНЕ ОТ 1 МАЙ и тогава ще се разреши груповият туризъм. Казва, че агенцията му работи от 15 години и я е създал, защото обича да пътува. По-скоро това начинание е тръгнало случайно, но понякога призванието в живота намира теб, убеден е бизнесменът.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.