Горещи новиниОбщество

Сценаристката Ваня Николова подклажда страстта на киноманите с новия филм „Голата истина за група „Жигули“.

Популярната горнооряховка написала историята на лентата, вдъхновена от героите от сериала „Връзки“

 

ОТ ПЕТЪК В АФИША НА КИНОСАЛОНИТЕ ПРИСЪСТВА НОВИЯТ БЪЛГАРСКИ ХИТОВ ФИЛМ „ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА „ЖИГУЛИ“. Премиерата на лентата изкушава любителите на седмото изкуство да намерят време да се потопят в историята на култова рок банда, която се събира след 30 години за едно последно приключение. В продукцията има горнооряховска следа, тъй като сценарият е дело на Ваня Николова, която е родом от железничарския град. Пред „Борба“ тя сподели, че проектът отнел общо 5 години работа и кадрите са правени в необичайното време на пандемия, когато всички трябвало да се съобразят с „новата нормалност“.

Николова разказа, че идеята за сюжета се родила след края на втория сезон на „Връзки“. Всички в екипа се били сработили отлично, зрителите приемали с радост резултата от труда им и решили да създадат нова продукция с утвърдените актьори от сериала – Михаил Билалов, Лидия Маравиля, Ирина Жамбонас, Илияна Лазарова.

„Искахме да ги съберем отново и ни хрумна историята да е свързана с някакъв вид семейство. Спряхме се на музикална група от генерацията, която израсна с втората вълна на българския рок, но събитията около нея се случват в наши дни, като резултат от 30-годишния преход. Постепенно включихме още образи, осъвременихме диалозите и събитията“, обясни сценаристката.

Горнооряховката уточни, че имало доста промени по историята на лентата, след като с колежката й Нели Димитрова влизат в контакт с истински музиканти. Един от хората, които помага за достоверното развиване на образите, е Ники Качаров от група ЕРА, автор на култовото парче „Не е лесно“.

„В лентата участие взимат също Димитър Рачков, Геро, Филип Аврамов, Мая Бежанска. Всички дадоха много, за да се получи този впечатляващ резултат. Във филма се залага на комедия – драма, авторски рок парчета и отлична актьорска игра“, издаде още подробности тя.

По думите й, първите реакции на зрителите говорят достатъчно красноречиво за оценката на публиката и за труда на екипа по филма. Казва, че видяла в очите им сълзи и смях и това потвърдило смисъла на усилията на всички замесени в създаването на продукцията.

„Работихме много усилено и нашите претенции са просто да радваме киноманите. А иначе този филм ще остане специален в сърцето ми, защото покрай него се запознах с много хора, които помогнаха да достигнем до финалния резултат, който искахме. Снимките се проведоха в периода на пандемията, срещнахме трудности, но и много подадени ръце. Приключих ангажиментите си по филма още по-вдъхновена“, увери Николова, която не скри, че вече има нужда от малко почивка.

Талантливата сценаристка допълва, че очаква обратна връзка от зрителите от родния й край, а работата по рекламата и разпространението на филма ще продължи още поне година.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: Ангел Юруков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *