1156 четения

Ученици превърнаха любимия си учител в спартанец, актьор и футболна звезда

НЕТРАДИЦИОННО ЗАСВИДЕТЕЛСТВАНЕ НА УВАЖЕНИЕ И ОБИЧ НАПРАВИХА УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ НА УЧИТЕЛЯ СИ АЛЕКСАНДЪР АПОСТОЛОВ. Децата от XI В и XI Г клас създадоха 11 колажа с лицето на своя педагог, в които го слагат в образа на популярни личности. Преподавателят бива представен като главния герой във филма „300“ – спартанския цар Леонид, изигран от Джерард Бътлър. Използвали са лицето на Александър и върху това на един от спортистите в плакат на националния волейболен отбор, афиш на лентата „Рамбо“ и т.н.

Необичайната инициатива на школниците всъщност е по повод задание, което получили от учителя им по информационни технологии Георги Игнатов. В модул „Мултимедия“ той ги провокирал да сътворят плакат на филм, като поставят в центъра на проекта любим учител. Огромна част от двата класа избрала да посвети труда си именно на Александър.

„Приех с усмивка и радост колажите, защото те знаят, че аз имам чувство за хумор и ще оценя усилията им. Щастлив съм, че имат стимул да се учат, и всъщност всички са получили шестици. Споделиха ми, че накрая са провели вътрешно гласуване помежду си, за да изберат най-добрия афиш. На мен лично най-много ми допада снимката, където съм преобразен като спартанец. Изрязали са лицето ми от фотография от сватбата ми“, споделя господин Апостолов.

Младият учител допълни, че е впечатлен от въображението на учениците и смята, че тяхната креативност ще им помогне много занапред в живота.

„Аз съм класен на XI Г и винаги съм учил децата да бъдат постоянни в целите си, да спортуват, но и да се шегуват. Животът днес стана много сложен и натоварен, когато проявяваме хумор, някак по-лесно се минава през трудностите“, заяви той.

АЛЕКСАНДЪР ПОСОЧИ КАТО ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО и обобщи нагласите на учениците към завръщането в клас като дългоочаквано събитие. По думите му децата нямат търпение да продължат присъствено занятията си и нищо не може да замени реалния контакт с педагозите.

„Добро впечатление ми направи това, че моите деца, така наричам учениците ми, по време на изолацията ходеха да тренират на стадиона и да правят упражнения на фитнес площадките в парка. При онлайн обучението е немислимо да се провеждат адекватни уроци по физическо, но те се постараха да бъдат във форма. Според мен трябва да се обърне сериозно внимание на спортната подготовка на школниците, защото това дава най-добра превенция срещу сериозни заболявания в бъдеще и сформира навици за активности сред подрастващите“, коментира господинът.

Александър работи в ПМГ „Васил Друмев“ от 2016 година, а на следващата година става класен на своя първи випуск. Самият той е възпитаник на учебното заведение и с огромно желание станал част от колектива му. Смята, че приемствеността между поколенията е много важна, и вдъхновен от усилията, които навремето неговите учители са влагали, за да го обучат, сега прави същото за своите ученици.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *