Великотърновски талант подобри национален рекорд в САЩ, остана на 5 десети от квота за Токио

Любомир Епитропов отново беше много близо до четвъртата българска олимпийска квота за плуването ни, стъпвайки на подиума на силния турнир на голям басейн в Мишън Виехо, Калифорния, информира сайтът bgswim.com.

На състезанието от веригата Pro Swim Series великотърновският талант регистрира на коронната си дисциплина 200 метра бруст време 2:10,85 минути, което е на 5 десети от квотата за Токио (2:10,35 мин.). Шампион стана Ник Фин с 2:09,73 мин.

Преди това студентът в университета на Тенеси влезе с второ време във финала на 100 метра бруст в Мишън Виехо, подобрявайки на 1:00,32 мин националния рекорд на Михаил Александров (1:00,61 мин) от олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Олимпийският норматив „А“ в тази дисциплина е 59,93 сек.

Преди Коледа Епитропов атакува на два пъти олимпийския норматив „А“ на 200 метра бруст на Държавния шампионат в София, единият в извънредно плуване. Тогава той подобри националния си рекорд на 2:10,57 минути.

Великотърновецът ще атакува отново норматива на Европейското първенство в Будапеща през май, като ще се прибере в България в началото на месеца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *