Горещи новиниОбщество

Избраха двойка за финансиране на инвитро със средства от благотворителна акция

МИРЕЛА ДИМИТРОВА И ЕМИЛ ЧИМОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА ИЗБРАНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ИНВИТРО ПРОЦЕДУРА. Двамата ще направят крачка напред към мечтата им за рожба с помощта на благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. Акцията събра 1620 лв., които ще се използват за медицински цели.

Инициативата е организирана от „Ротаракт клуб“ – Велико Търново, съвместно с фондация „Искам бебе“ и с подкрепата на Община Велико Търново.

В края на миналата седмица след разглеждане на документите на кандидатите комисия избра коя двойка да бъде подкрепена. Във взимането на решение участваха заместник-кметът на областния град Снежана Данева-Иванова, президентът на „Ротаракт“ Григор Григоров, съпрезидентът Станислава Пенчева, началникът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, регионалният координатор на фондация „Искам бебе“ Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от три години, а настоящето издание бе и национално. Навръх Благовещение тази година се роди бебе, чиито родители са подкрепени чрез инициативата.

Кампанията допълва програмата за асистирана репродукция, която местната власт реализира вече десетилетие и с чиято подкрепа са родени близо 70 деца.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *