Горещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Кметът на Г. Оряховица събра деца на риболовен турнир в подкрепа на болната Нелис

С МНОГО ВЪЛНЕНИЯ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ ПРЕМИНА ТУРНИРЪТ „ДЕЦА С ВЪДИЦА В РЪКА“, който се проведе в събота и разнообрази ежедневието на 34 хлапета от цялата страна. Участниците премериха сили в района на река Янтра до Долна Оряховица и се състезаваха по правилата на Българската федерация по риболовни спортове, секция „Плувка деца“. Събитието е част от спортния календар на Община Горна Оряховица по повод избирането й за Европейски град на спорта за 2021 г.

Участниците в надпреварата бяха разпределени по сектори чрез жребий, като всеки от тях се ползваше от подкрепата на родител. Той от своя страна помагаше за разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане и т.н. Малчуганите разполагаха с два часа, за да докажат способностите си, като събитието се наблюдаваше от кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и неговите заместници Стефан Алипиев и Григор Минков.

Най-добър улов направи Ангел Троплев, който хвана на въдицата си риба с тегло 250 г. Тя му отреди първото място в турнира. След него се класира Боримир Данев с улов 150 г, а трети се нареди Пресиан Йорданов с 50 г улов. Четвъртото място остана за Венелин Бараков с резултат 25 г улов.

Четирите деца получиха купи, медали и грамоти с логото на Община Горна Оряховица. Останалите участници също бяха поощрени с утешителни награди. Връчването на призовете бе поверено на градоначалника инж. Добрев и председателя на Българския ловно-рибарски съюз Георги Михайлов.

Мероприятието бе организирано от Община Горна Оряховица съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и клуба по спортен риболов в железничарския град. На събитието бе поставена и дарителница за събиране на средства за лечението на 3-годишната Нелис Кедова от Велико Търново, която се бори с онкологично заболяване.

Очаква се през май отново да се проведе риболовен турнир край железничарския град.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *