97 четения

Малчугани показаха креативност и въображение в конкурса на РЗИ „Заедно срещу коронавируса“

ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ТВОРБИ ИЗПРАТИХА ДЕЦА ОТ ОБЛАСТТА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА „ЗАЕДНО СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА“, организиран от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Голямата конкуренция затрудни оценяващите, но все пак от ведомството успяха да излъчат победители в три категории. Рисунките на всички малчугани са поместени в официалната страница на институцията и от тях лъха надежда, че героите в бяло ще успеят да победят инфекцията и животът ще се върне към обичайния си ритъм.

В категорията IIV клас на първо място е класирана рисунката „Заедно ще се справим“ на Стефан Градинаров от СУ „Владимир Комаров“. Втора е Аделина Петрова от СУ „Емилиян Станев“, а третото място е присъдено на Белинда Иванова и Виктория Генова, отново от училище „Владимир Комаров“ в старата столица.

В категория VVII клас са отличени творбите на Йоан Георгиев от горнооряховското училище „Георги Измирлиев“, на Димитър Станков от ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново и на Георги Христов от СУ „Георги Измирлиев“.

В категорията VIIIXII клас с най-добро представяне са рисунките на Ивон Гърчева, Франческа Джейс и Анна Ловецкая от ЧПГ „АК Аркус“ и на Мая Костова от СУ „Бачо Киро“ в Павликени.

За надпреварата бяха изпратени 25 творби на ученици от 8 училища и 2 детски градини. До журиране стигнаха 22 индивидуални творби.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *