Общество

След едногодишно прекъсване „Фоайе на книгата“ отново във Велико Търново

След едногодишно прекъсване форумът „Фоайе на книгата“ отново събира в старата столица съвременни автори от цялата страна. Шестото издание на проявата е организирано от Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ и ще се проведе от 21 до 23 април.

Основателят на проявата д-р Иван Александров заяви, че авторите и издателствата, които ще се включат, не са случайни, а са съобразени с предпочитанията на читателите на РНБ, проучени специално от екипа.

Доц. Калина Иванова, директор на РНБ уточни, че целта на изложението е утвърждаването на Велико Търново като център на духовността и книжовността и като град с най-четящи граждани.

В шестия форум на „Фоайе на книгата“ ще вземат участие всички големи издателства от региона, както и още 40 от различни краища на България. Едни от най-атрактивните заглавия ще бъдат новият роман на Захари Карабашлиев „Опашката“, „Бъдещето на почти всичко“ на Патрик Диксън, „Човекът, който плаче от смях“ на Фредерик Бегбеде. Младият автор Петко Славов ще гостува с дебютния си роман „Въпреки любовта“. Всяко от издателствата ще предостави възможност на своите читатели да си купят книга с определена отстъпка.

Проявата е част от културния календар на местната администрация и през 2021-ва получи финансова помощ от 7 хиляди лева. Тя ще премине при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра, както и носене на защитни маски за лице.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *