50 дръвчета обогатиха градската среда в Сухиндол

50 дръвчета бяха засадени в Сухиндол от началото на годината. Те са разположени по главната улица, централния площад, Дневния център, парка пред СУ „Св. Климент Охридски“ и до парк „Аероинженер полковник Петко Попганчев“.

Фиданките са от сортове, които са предназначени специално за градска среда и през следващите години ще красят Сухиндол. Засадени са червеноцъфтящ глог, явор, брези, кълбовидни чинари, японски вишни, червени дъбове и други. Инициативата по засаждането им е на кмета инж. Пламен Чернев и започна през есента, като част от празненствата по случай 50 години от обявяването на Сухиндол за град.

Засаждането продължи до отминалата Седмица на гората, която тази година се проведе под надслов „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората“. Целта е със засаждането на фиданките да се облагороди градската среда.

One thought on “50 дръвчета обогатиха градската среда в Сухиндол

  • 20.04.2021 в 15:03
    Permalink

    Не струва нищо да се направят населените места приветливи, красиви, цъфтящи, чисти подредени. Да се види, че има кметове , които милеят и действат. Чистотата и реда могат да се постигнан с труд, а не с пари. Само да бъдат организирани дни в които, кметствата да извозят ненужните боклуци и най-вече да държат на чисто и подредена населено място. Време имат много , желание да имат. Трябва всеки ден да се разхождат по улиците и да погледнат какво не е наред. Лесно е дасе седи само в центъра.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *