Забава и знание

9 типа токсично поведение, характерно за съвременните връзки

Новите технологии промениха облика на съвременните взаимоотношения. Уви, определени типове токсични поведения се превърнаха в норма.

Например…

Раздяла без сбогом

За много хора това е навик. Почти всеки знае какво е партньорът ти да те изостави, без дори да каже едно “сбогом”. Комуникацията постепенно спира, човекът отсреща започва малко по малко се превръща в “призрак”. Без скандали или кавги. Връзката приключва без очевидна причина.

В подобни ситуации най-доброто нещо, което може да направите, е да не се опитвате да се свържете с “призрака” и да си дадете известно време, за да тъгувате и да продължите напред.

Непрекъсната заетост

Сигурни сте, че човекът отсреща ви харесва. По някаква причина обаче е постоянно зает. Уви, той или тя най-вероятно се ръководи от правилото “Бъдете заети непрестанно – това е единственият начин да привлечете чуждото внимание”. Това поведение е детско и единственото нещо, което може да направи, е да принуди пренебрегваният човек да изгуби всякакво желание да допринася за връзката.

Дисперсионно поле

Вие сте нечия “резерва”. Държат ви в обркъжението си просто “за всеки случай”. Доста обидно, нали? Дават ви надежда за истинска връзка, докато не се появи друг, по-добър вариант на хоризонта. Стане ли това, веднага ви избутват настрани. В такъв момент не ви остава нищо друго, освен да изчакате вашият любим човек отново да се освободи. Капанът тук е, че вашият “партньор” си живее, докато вие продължавате да губите времето си във режим “изчакване”.

Благотворителност

Съвременният термин “breadcrumbing” се появява благодарение на комуникацията в социалните медии -някой изпраща “харесвания” и “усмивки” на човек, който му харесва. Затова ще им напомня за вас и ще ви даде надежда за възможна връзка, която всъщност никога няма да се осъществи. За съжаление такова поведение не означава нищо – човекът просто не иска да ви загуби като последовател.

Бързи срещи

Добрите стари запознанства вече са в историята. Благодарение на мобилните приложения, чийто имена дори няма нужда да назоваваме, може да си намерите “партньор” в рамките на секунда. Този тип запознанство се осъществява без обич и предразсъдъци. В резултат на това човек започва да страда от невероятно усещане за самота и неминуемо се разочарова както от хората, така и от себе си.

Приятелска зона, версия 2.0

Friendzone е стар термин, който е заменен с термина “настройка”. Това е, когато един приятел получава ролята на страничен наблюдател за всички важни събития в живота на любимия си. Идеята за “настройка” е да запазите тези чувства за себе си.

Страх от самота

Даден човек е във връзка, но не е щастлив и активно си търси нов партньор. Причината е проста. Страх от самота.

Появи ли се по-добра алтернатива, веднага напуска кораба.

Драматичен клуб

Раздялата с партньора се счита за допълнителен източник на тревога. Човек непрекъснато “възкресява” емоциите, които е преживял и затова някои двойки продължават да се разпадат и да рестартират отношенията си отново и отново.

Приятели с привилегии

“Приятели с привилегии” са тези, с които можете да преспите една нощ без никакви допълнителни задължения. Капанът е, че е почти невъзможно да спасите приятелството след такива взаимоотношения и след приключването на интимните си срещи ще загубите човека, с когото си имал толкова много общи неща.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *