353 четения

С рисунки върху кафе горнооряховчанинът Владимир Стоев спечели журито на „България търси талант“

Нашенецът е първият участник в предаването, който представя изкуството лате арт

 

32-ГОДИШНИЯТ ВЛАДИМИР СТОЕВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРЕДСТАВИ ИЗКУСТВОТО ЛАТЕ АРТ, което представляла рисуване върху повърхността на кафе в хитовото риалити предаване „България търси талант“. Младият мъж впечатли журито с уникални творби върху топли напитки, а то от своя страна му даде зелена светлина да продължи напред в следващите етапи на шоуто. Представителят на железничарския град бе първият участник в историята на продукцията, който се изявява в тази сфера.

Владимир изографисва топли напитки от близо 10 години, когато започнал да работи като барман. Рисуването му се отдава, затова не срещнал особени трудности в декорациите, а и имал стабилна основа, върху която да надгражда, тъй като е завършил паралелка „Изящни изкуства“ в СОУ „Вичо Грънчаров“ в родния си град.

През 2016 г. „Борба“ разказа за талантливия мъж в навечерието на 3 март. Тогава Стоев стартира една патриотична акция – да поднася на клиентите си кафе с образа на Васил Левски, Христо Ботев и други революционери, отдали живота си за България. Наскоро уменията му бяха високо оценени и от най-популярното футболно списание FourFourTwo, на чиито страници бе отпечатана снимка на рисунка на Владимир на звездата на ФК „Барселона“ Лионел Меси.

На кастинга на „България търси талант“ креативният лате артист демонстрира техниките за изографисване на топли напитки. Той нарисува по нещо за всеки от журито. Зарадва с творба куче Катерина Евро, с принцеса с корона – Славена Вътова, с водолаз – Любен Дилов-син, и с имената на децата му – Ицо Хазарта.

ДОКАТО МАЙСТОРЕШЕ ШЕДЬОВРИТЕ СИ, РАЗКАЗА, ЧЕ ИЗКУСТВОТО, КОЕТО ПРАВИ, ВИНАГИ КАРА ХОРАТА ДА СЕ УСМИХВАТ. Случвало се е дори да удовлетвори желанието на свои клиенти, които чрез лате арт са предлагали брак на половинките си. Горнооряховчанинът собственоръчно поднесе кафетата на членовете на журито.

В страницата му в Инстаграм могат да бъдат видени още много от творбите му. Сред най-впечатляващите са рисунки на Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Григор Димитров, Слави Трифонов, Криско, Гери-Никол и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *