105 четения

ВТУ с най-успешната си изпитна сесия

Великотърновският университет реализира най-успешната си изпитна сесия за тазгодишната кандидатстудентска кампания. През изминалите няколко дни 670 кандидати се явиха на проведените онлайн изпити, с което направиха крачка към това да станат част от голямото семейство на Великотърновския университет. Чрез иновативната университетска електронна система, както и благодарение на професионализма на изпитните комисии и ангажираните квестори, които следяха за безпроблемното протичане на изпитите, бъдещите първокурсници имаха възможността лесно и бързо от разстояние да тестват своите знания по български, английски, испански, френски, руски език, музика, богословие, физическо възпитание, както и проверка на говорните и комуникативните способности.

Тези, които са пропуснали възможността да се явят сега, могат да го направят през юни, като заявленията се подават само по електронен път чрез системата Е-прием.

Акцията „Рано рани“ на Великотърновския университет продължава и чрез нея бъдещите първокурсници могат да запазят своето място в една предпочитана специалност. Обявените бройки за ранно записване или запазване на място са само част от капацитета на университета. Допълнителна информация за специалностите и изискванията за прием могат да се намерят на сайта на ВТУ.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *