144 четения

522 000 лева влага старопрестолната община за ремонт на детски градини и улици

Община Велико Търново прави предложение до Министерство на финансите за трансформиране на средства от целевата субсидия за капиталови разходи в размер на 522 579 лева в целеви трансфер за финансиране на разходите на общината за извършване на неотложни ремонтни дейности по общинските пътища, на уличната мрежа, както и на сгради публична общинска собственост.

Текущ ремонт ще бъде извършен на училище „Емилиян Станев“ на стойност 22 512 лева.

246 480 лв. ще бъдат вложени за неотложни ремонти на великотърновските детски градини „Соня“, „Слънце“, „Здравец“, „Първи юни“ , „Иванка Ботева“, „Евгения Кисимова“, „Райна Княгиня“, „Ивайло“ и „Св. св. Кирил и Методий“, както и на ДГ „Звездица“ в село Шемшево, ДГ „Детски свят“ в село Церова кория, както и „Вяра, надежда и любов“ в село Ресен.

103 587 лв. ще бъдат отделени за ремонт на пътя Водолей – Дичин, жп гара Велико Търново – ВТУ – жк „Света гора“, пътя от границата Лясковец – Велико Търново до Церова кория и пътя от с. Керека до с. Шемшево.

150 000 лева ще отдели общината за ремонт на улиците „Г. Измирлиев“, „Стоян Коледаров“, „Ниш“, „Тодор Балина“, „Йоновка“, „Арх. Георги Козаров“, „П. Яворов“, „Гео Милев“, „Негованка“, „Мармарлийска”, „Мизия“, „Трети март“, „Момина крепост“ и „Еделвайс“.

Един коментар за “522 000 лева влага старопрестолната община за ремонт на детски градини и улици

  • 21.04.2021 в 12:31
    Permalink

    А ул. Бузлуджа защо не е в списъка??? Защо г-н Кмете??? Може би защото е главна за цял квартал и не е бутвана 30 години а само се отбива номера с някоя кръпка върху кръпка на кръпката…Или защото улица практически няма….Или защото и тротоари практически няма….Ааа пардон може би защото ги няма обещаните електробуси за кв. Варуша…Ама той кой ли беше този квартал…Търновски ли беше…И следващия път като решите да правите инвестиция от 3 милиона в близките села за канализация първо си „вържете гащите“ и си оправете инфраструктурата в града, която е не плачевна….трагична е!!! Избори идват…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *