34 четения

Трето и четвърто място за надеждите на горнооряховския хандбал за Купа „България”

Бронзови медали от турнира за Купа „България – БФХ” по хандбал за юноши до 14 години спечели отборът на „Локомотив“. Надпреварата се проведе в Поморие. Шестте състава в тази възраст, достигнали финалната фаза, бяха разделени в две групи. Горнооряховските надежди се състезаваха с отборите на ХК „Кубрат” и ХК „Опака-1974”. В другия поток играха „Поморие”, „Добруджа” и „Мартен-67”. След две победи в първия ден над връстниците си от Опака с 28:17 (15:7) и Кубрат с 22:19 (10:8) „локомотивци” се класираха за полуфиналите.

През втория ден на турнира в първия мач младите „железничари” допуснаха загуба от „Добруджа” с 13:20 (7:10). В мача за бронзовите медали успяха да победят отново хандбалистите от Опака с 23:19, след като губеха на полувремето с 9:12. Две индивидуални награди бяха присъдени на локомотивци – Стефан Георгиев бе обявен за най-полезен състезател, а Християн Колев за най-добър вратар.

„Поздравявам момчетата за медала. Надявахме се да е от по-благороден метал, но трябва да сме реалисти. Ние се състезаваме за първа година в тази възраст и сме по-малки, а това оказва влияние. Тук натрупахме ценен опит. Трябва да проявим търпение и здрави ли сме, купата ще дойде в нашата витрина”, сподели Радослав Йорданов от „Локомотив”.

Междувременно в спортната зала на Свиленград се проведе финалният турнир за Купа „България – БФХ” по хандбал за девойки младша възраст Ж-14. Според жребия момичетата на „Локомотив“ (Горна Оряховица) попаднаха в предварителна група „Б“ с отборите на ХК „Сливница“ и ХК „Хасково“. ХК „Свиленград“, ХК „Кубрат“ и ХК „Панагюрище“ играха в другия поток. След загуба от „Сливница” с 10:18 (7:10) и победа над „Хасково” с 22:8 (11:5) горнооряховските момичета се класираха за полуфиналите.

Там загубиха от домакините с 6:17 (2:11), а в мача за бронзовите медали отстъпиха на отбора от Панагюрище със 7:9 (2:1).

Индивидуална награда за най-добър вратар получи Камелия Павлева от отбора на „Локомотив”.

„Доволна съм от момичетата. Направиха много добро представяне. Тук се сблъскахме с школи, утвърдени в женското направление. Виждаме, че сме на прав път. Медалът ни се изплъзна, но така е в спорта. Вярвам, че след този турнир ще сме много по-силни”, коментира Илияна Якова от щаба на „Локомотив”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *