1282 четения

Юристка покори международния шампионат за маникюр с 8-сантиметрови нокти в цветовете на трибагреника

Валерия Звездева бе отличена във фешън състезание измежду участници от 21 държави

 

8-САНТИМЕТРОВИ АВАНГАРДНИ НОКТИ В ЦВЕТОВЕТЕ НА ТРИБАГРЕНИКА донесоха победата на търновската юристка Валерия Звездева в международния шампионат за маникюр „Златна българска роза“. 32-годишната болярка стана фаворит в категорията „Дебют инструктор“ в номинация „Аз обичам България“. Зрелищните нокти, дело на нашенката, впечатлиха оценяващите, които в понеделник й присъдиха престижното отличие. Представителката на старата столица използвала акригел, за да постигне желаната дължина, а неин модел била друга търновка – Ния Йорданова, която издържала геройски 7 часа, докато се стигне до ефектния краен резултат.

 

Валерия Звездева

 

Самата победителка е изключително колоритна личност, а историята й е доста интригуваща. След завършване на средно образование трябвало да вземе решение по какъв път да поеме и избрала да се насочи към правото. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а от 2016 г. е правоспособен юрист. По време на следването родила сина си и след майчинството била изправена пред дилемата с какво точно да се захване. Тъй като още от ученичка имала интерес към правенето на маникюр, както и завършен курс за маникюрист, преценила, че в тази сфера по-бързо може да се реализира. Първоначално започнала работа в салон в старата столица, а няколко години по-късно успяла да реализира амбицията си за свое собствено студио за красота.

Преминала е редица надграждащи обучения при най-известните български и чуждестранни мастъри в бранша, оценена е в няколко международни шампионата и води курсове за маникюристки.

За последното състезание, в което се включила – „Златна българска роза“, разказва, че вложила много усилия и труд, за да създаде крайната визия.

„Шампионатът се проведе онлайн чрез задочна работа, тъй като нямаше как да се съберем на едно място всички участници с оглед на усложнената епидемична обстановка. В началото на април подготвих модела си, като отне 7 часа, за да изградя дължината на ноктите и да ги декорирам. Още един час бе необходим за грима на момичето, направен от Лиляна Иванова, и след това заснехме постер, който да представим на съдиите“, разказа Валерия.

 

Ния Йорданова

 

ТЪРНОВКАТА УТОЧНИ, ЧЕ ЗА ПОСТИГАНЕ КРАЙНИЯ ЕФЕКТ НА ПРЕДСТАВЕНИЯ МАНИКЮР СЕ ИЗИСКВАТ СПЕЦИФИЧНИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ в областта на изграждането на изкуствени нокти и спазване на строги правила за постигане на архитектура. Тя придобила такива преди 4 години от популярните имена в бранша Надя Узун, Виктория Клопотова и Александър Финко.

„Шампионатът нямаше конкретна тема, беше добавена категорията „Аз обичам България“. Впуснах се в нея като родолюбец и с желанието да покажа обичта към родината. Журито имаше изключително високи критерии, по които оценяваше участниците, и уточни, че са отличили работите със забележителен характер. За мен това е голямо признание и мотивация да продължавам да надграждам“, казва тя.

Валерия споделя, че все пак не е изцяло обърнала гръб на правото, защото се развива като ментор и наставник в юридическа посока за маникюристки. Води лекция на тема „Юридическа легалност на маникюриста“, с която се опитва да бъде в помощ на професионалистите в бранша да се реализират в България, спазвайки законите и всички изисквания за работа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Юристка покори международния шампионат за маникюр с 8-сантиметрови нокти в цветовете на трибагреника

  • 21.04.2021 в 14:07
    Permalink

    Нарисувани гадни вежди с „косми“. Жалка картинка. Простотията е в големи размери.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *