Калин Василев е номиниран в инициативата „Най-изявените млади личности на България“

Търновецът се състезава в категория „Морално лидерство и защита на околната среда“

 

СЪЗДАТЕЛЯТ НА ГРУПАТА TARNOVORUNS КАЛИН ВАСИЛЕВ Е НОМИНИРАН В КАМПАНИЯТА „Най-изявените млади личности на България“ (The Outstanding Young Persons of Bulgaria – TOYP Bulgaria). Инициативата е по програма, предоставяща национално признание за постижения на наши сънародници, които създават положителна промяна в обществото. Вдъхновяващият болярин успя да събуди стремежа на жителите на областния град да спортуват и да участват в множество благотворителни и екологични събития.

Калин е роден в семейство на лекари и стоматолози. Завършил е Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, а след това преминава бакалавърска програма „Биология и химия“ в Колежа на Гетисбърг, САЩ. При дипломирането бива удостоен с университетска награда за цялостен принос в катедрата по биология. До началото на 2014 г. прекарва постдокторантска специализация в Университета Кеймбридж, Великобритания.

ПРЕДИ 6 ГОДИНИ ТЪРНОВЕЦЪТ ЗАГЪРБВА РАБОТАТА СИ В ЕДИН ОТ ТОПУНИВЕРСИТЕТИТЕ НА САЩ – CARNEGIE MELLON UNIVERSITY, в който участва в разработването на нови генетични биосензорни технологии. Завръща се в България и преследва мечтата си да мотивира хората да обърнат внимание на здравето си. Така създава неформалната гражданска група TarnovoRuns, която е ориентирана към здравословния начин на живот.

Всяка година организацията му провежда между 70 и 100 безплатни събития – тренировки на открито, планински походи, велоприключения, информационни кампании, акции за облагородяване и почистване на околната среда и т.н. До момента са регистрирани над 35 000 посещения в над 600 безплатни събития за старопрестолния град и цялата страна.

Неговата история е вдъхновяващ пример и неслучайно Калин Василев е избран за победител в кампанията „Будител на годината 2020“, организирана от Българското национално радио.

ГЛАСУВАНЕТО В ИНИЦИАТИВАТА „НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ МЛАДИ ЛИЧНОСТИ НА БЪЛГАРИЯ“ СТАВА ОНЛАЙН на страницата на The Outstanding Young Persons – TOYP във Фейсбук. Крайният срок, в който може да дадете вота си за Калин, е 25 април.

Програмата, която провежда надпреварата, стартира през 1933 г. в САЩ по инициатива на JCI USA и понастоящем има международен характер. Отличените от всички държави, в които се провежда класацията, биват автоматично номинирани и се борят за място в топ 10 на най-изявените млади личности на света.

Галина ГЕОРГИЕВА

5 thoughts on “Калин Василев е номиниран в инициативата „Най-изявените млади личности на България“

 • 22.04.2021 в 9:39
  Permalink

  Това Момче заслужава много , много. Делата му са безценни. Такива хора трябва да управляват нашата Държава. Всеотдайни , грижовни и мъдри. Народа е нашето богатство. Управляващите го виждат само по изборите. Жалко. Гласувам с двете си ръце. Гордея се .

  Отговор
  • 22.04.2021 в 14:43
   Permalink

   Господин „Някой “ вие просто с нашия коментар сте „Никой“ . Значи ВСИЧКИ които спортуват са се бутнали, спорад вас. Значи по добре е хората да се тъпчат, затлъстяват , разболяват и умират. Или да пълнят нощните си шкафчета с лекарства, да пъхтят по улиците, и да викат, че няма добри лекари. Това ли е според Вас хубавият живот за Българина умник, защото той може и знае всичко. Как не видяхте веднъж с родови очила, ами все с черните напред. За добрите дела и хора или добро или замълчете.

   Отговор
   • 22.04.2021 в 17:47
    Permalink

    Абе вземи му прочети славната биография преди да се прехласваш. Човекът ходил в „топ“ университет на САЩ, учил какво ли не. И сега вместо да прави чудеса някъде, той се изявява като инфлуенсър гладен за внимание. Събира групички хора да ги води насам натам на походи. Пак питам – ЗАЩО е цялото учене? За да се спомене ей така, да не помисли някой, че е безделник търсещ внимание. Или може би ученето не е било толкова успешно колкото се изкарва. Куца нещо цялата работа, но ти се възхищавай, няма лошо.

 • 22.04.2021 в 11:37
  Permalink

  Аз пък си мисля, че са му гръмнали бушоните от много учене – често се случва. И от Кеймбридж, САЩ и биохимия, накрая ходи да бяга в гората и да вдъхновява бабите. Ученето му е дошло в повече както се казва. Или някой ще оправдае ситуацията, че е учил ей така за престиж и трябва повече хора да пилеят куп пари и време в учене, за да се занимават после с колоездене.

  Отговор
 • 22.04.2021 в 18:04
  Permalink

  Заекът тича из гората. Стига до една полянка, а там вълкът се налива – водки, ракии, джин, мастика… всичко накуп! – Куме, зарежи тая работа! Тръгвай с мен да бягаме за здраве! Станал вълкът и тръгнал да тича и той. Стигнали друга полянка. Там лисицата опънала на един дънер 10 линийки и шмърка. Заекът: – Тръгвай с нас, Лисо! Остави тия неща! Вредни са! Послушала го лисицата, тръгнала да бяга с тях. Бягали, бягали, по едно време видели глигана – седнал под едно дърво и си търси здрава вена. Заекът: – Глиганчо, няма кяр в тая работа, брат. Тръгвай с нас да тичаме за здраве! Станал глигана и затичал подир тях. В това време, в небето си летели волно две лястовици. Едната питала другата: – Какво става там долу, кой ги гони тия? Другата:- Оф, заекът пак се е назобил с „Ефедрин“ и е мотивирал цялата гора да бяга с него…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *