76 четения

Предимно тихо, с повишение на температурите, краткотрайни превалявания са възможни след вторник

Вечерта и през нощта ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури чувствително ще се повишат и ще бъдат между 9 и 11 градуса. За В. Търново минимална температура около 10.

В петък преди обяд времето ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд. Следобед валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще остане само висока облачност, през която ще прозира слънцето. Вятърът сутринта ще бъде слаб, а следобед до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 17. За В. Търново максималната температура ще е около 18. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина, преди обяд ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Следобед облачността ще се разкъса и ще бъде променлива. Ще духа умерен до силен вятър от запад – северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.0 гр. през 1956 г., а най-ниската измерена минимална температура е -1.2 през 1984 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 24 минути и ще залезе в 20 часа и 07 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

В събота преди обяд ще преобладава време с променлива облачност, а следобед облачността ще се увеличи до значителна. Валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните температури ще са между 13 и 15, в крайдунавските райони и малко по-високи – около 17. В неделя облачността ще се разкъса и намалее, ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. Максималните температури ще са между 15 и 17.

В първия ден от новата седмица времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо.Минималните температури ще се задържат между 7 и 9 гр.Максималните температури още малко ще се повишат и ще достигнат 19-21. През нощта срещу вторник отново ще заоблачи и във вторник ще бъде предимно облачно. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще останат по-ниски между 13 и 15.

В сряда и четвъртък, в следобедните часове на места се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В сряда вятърът ще бъде слаб от североизток, в четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Температурите бавно ще се повишават.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Следобед облачността ще се разкъса и ще бъде променлива. Ще духа умерен до силен вятър от запад – северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 2.

В сряда ще има разкъсана облачност. Очакват се краткотрайни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици, главно в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2. В четвъртък облачността ще бъде разкъсана. Вятърът ще бъде умерен от югозапад. Температурите ще се повишават. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11. Максималната температура на 2000 м ще е около 5 гр. В петък ще има разкъсана, често значителна облачност. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, а над 2000 м вечерта дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 6. В събота през целия ден ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -1. В неделя облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще бъде слаб от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1. В понеделник ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от западната четвърт. Температурите още ще се повишат.Във вторник, сряда и четвъртък се очакват кртакотрайни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Температурите ще се повишат с 8-10 градуса.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *