576 четения

Продават мелничен комбинат в Полски Тръмбеш за 1 250 000 евро

Производствената база включва мелница, лаборатория, силози, складова база, капацитет – 100 т/ден

 

Търси се нов собственик за мелничен комбинат в Полски Тръмбеш срещу 1 250 000 евро. Производствената база включва мелница, лаборатория, силози, складова база. Фабриката има още административна сграда на два етажа, лаборатория, механична, електрическа и дърводелска работилница, складове за материали, стол за хранене, съблекалня и баня за персонала.

Капацитетът на предприятието е 100 тона готова продукция на ден. Промишленият обект е с обща площ от 600 кв. м.

„Предприятието разполага с напълно оборудвана петвалцова мелница на 5 етажа. Всеки етаж има свое предназначение. В сутерена са разположени помещения с транспортни тръби за брашна и трици, 10 елдвигателя на валцовете, машина за почистване на зърно, приемен шнек от три силозни клетки по 70 т за суровината, както и специална зала за пакетиране на трици.

На втория етаж е разположено машинното отделение с пет двойни валцa и стая за обслужващия персонал. Останалото оборудване е инсталирано на останалите етажи.

Мелницата работи с пневматично задвижване, има прахоуловителни сепаратори и циклонни батерии съгласно екологичните изисквания.

Неразделна част от базата са и триетажни складови помещения за брашно с обща площ 600 кв. м.

„Мелницата притежава складова база за 14 000 тона зърно. Това са два метални силоза по 3000 тона всеки. Имат отделно стоварище. Към силозите са монтирани зърнотоварачи, които позволяват при изваждане на зърното едновременно да се товарят 5 камиона. Има и бетонен силоз за 4000 тона с 40 отделни клетки, всяка по 100 това вместимост. По този начин е възможно зърното да се сортира и съхранява по качество, видове“, обясняват настоящите собственици.

В комбината е изграден и хоризонтален склад от две помещения, разположен на жп линия в района на местната гара с възможност за товарене на зърното на вагони или камиони. Кантарът на мелницата и складовата база е 60-тонен и електронен, дълъг 18 м, позволяващ обслужване на големи камиони. Има и механичен кантар, отмерващ до 50 т тегло.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *