3324 четения

Веганът Тихомир Трайков гласи над 20 000 различни екологично чисти разсади

Градинарят с над 98 000 последователи във Фейсбук прави и нова база в бащината си къща

 

Тихомир в парника

ИЗВЕСТНИЯТ ГРАДИНАР ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ТИХОМИР ТРАЙКОВ ВЕЧЕ Е ЗАЛОЖИЛ в парника си 20 000 разсади от стари и уникални сортове. Младият веган смята тази година да остави за себе си 15 000 растения, които да засади върху 1,4 дка нова градина в бащината си къща, където живее сега. Там той прави и нова база, където ще подготвя прочутите си кошници с плодове и зеленчуци, които продава по интернет след заявка. Съвсем скоро неговите 5000 разсада, които са екологично чисти, без изкуствени торове и препарати, ще станат готови за пазара. Тихомир има сериозна клиентела от цялата страна и основно от големите градове, на които изпраща от своята продукция след предварителна заявка. Преди време той направи и група във Фейсбук „Градината ни – градинарството – нашият малък рай“, на която е администратор, а в момента членовете са над 98 000. В нея хората задават въпроси на Тихомир и си обменят информация за собствените градини, което в момента е хит в цялата страна, а сега идва време точно за домати, пипер и т.н.

РАЗСАДИТЕ НА ТИХОМИР – червени чушки – месести и сладки, ивайловградска капия, софийска капия, обикновена чушка, бяла капия сиврия, чорбаджийки сладки, козирог – люти чили чушлета, люти обикновени чушлета, патладжани – син обикновен, лилава и бяла топка без соланин, краставици – тести грийн, подобни на „Гергана“, крокодилска, деликатесна къса. Тиквичките също са екзотични – суха и изобилна. Заложени са три вида целина – главеста, листна и дръжкова. Градинарят подготвя още броколи, брюкселско зеле, китайско зеле,

Малкият Илиян помага на татко

обикновен кейл, тоскански кейл, цветен манголд. Доматите в момента са розово биволско сърце и розов адонис. Тихомир Трайков е заложил и няколко вида чери, безколово домати, биволско сърце и медено сърце.

ТИХОМИР ТРАЙКОВ ПУСНА НА ПАЗАРА СЕЗОННИТЕ СИ КОШНИЦИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ от своята екологична градина през 2019 г. Младият производител научил за този начин на търговия от свой приятел от Канада и решил да опита.

„В една кошница слагам по заявка на клиента и всичко е набрано в деня от моята градина – домати, пипер, тиквички, целина, краставици. Експериментът се оказа успешен и най-много купуват столичаните, има и хора от Русе, Горна Оряховица, В. Търново, Габрово и други места. Щастлив съм, че това, което произвеждам, се цени”, споделя Тихомир, но казва, че сега прави разсадите, а докато дойде време за кошниците, има доста време. Той ползва за парниците си приятели да му помагат, а често се включва и синът си Илиян, когато има възможност.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

4 коментара за “Веганът Тихомир Трайков гласи над 20 000 различни екологично чисти разсади

 • 22.04.2021 в 12:29
  Permalink

  Член съм на групите му, харесвам него и Деси Владовска, адски уважавам това, което правят заедно и поотделно. Но защо трябва да акцентирате на ВЕГАН? Аз обожавам месо. Съжалявам, но не се срамувам от това. Което не ми пречи да продължавам да харесвам Тихомир и Деси (и двамата са вегани).

  Отговор
  • 28.04.2021 в 17:13
   Permalink

   прав си,статията е добре написана но журналистите винаги търсят нещо,което да е по различно от обичайното,защото знаят,че ще предизвика любопитство,а иначе нищо лошо всеки да бъде какъвто иска стига да не пречи на другите

   Отговор
 • 22.04.2021 в 17:56
  Permalink

  Защо си толкова разярен от думата веган? Какво лошо има в това да си веган? Ти самия акцентираш на това, че си бил обожавал месо? Защо? Правиш същото, от което се възмущаваш. Съжалявам, но хора като теб са доста досадни и неприятни.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *