166 четения

Първа ученическа олимпиада по религия организираха ВТУ и СУ „Вела Благоева“

Първа ученическа олимпиада по религия организираха Богословският факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“. В олимпиадата се включиха 25 деца от III до V клас на училището във Велико Търново, както и още толкова ученици от училище „Васил Левски“ в Разград. Олимпиадата се проведе по едно и също време в двата града.

От началото на учебната година малчуганите от начален етап в училище „Вела Благоева“ имат включен по един час седмично изучаването на религия. Като логически завършек на тяхното обучение се появява идеята за организиране на състезанието, в което да покажат какво да научили.

Състезанието се осъществи в партньорство с доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в Богословския факултет на ВТУ и член на експертния съвет по религия към министъра на образованието и науката.

В работния материал за състезанието бяха включени 15 тестови въпроса и задача за създаване на писмен текст – отговор на духовно-нравствен въпрос.

В навечерието на един от най-обичаните и почитани от всички православни християни празник Възкресение Христово победители в олимпиадата ще получат награди от училището и Православния богословски факултет.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *