Спорт

14-годишните хандбалистки на „Локомотив“ с три победи в Свищов, водят в група „Б“ на зона „Мизия“

Девойките до 14 години на хандбален клуб „Локомотив“ (Горна Оряховица) оглавиха временното класиране на група „Б“ от зона „Мизия“. В Свищов се проведе последният турнир от груповата фаза за девойки младша възраст. Три победи от три мача записаха горнооряховските момичета. В първия победиха домакина „Нове-99“ с 16:9 (8:5). Във втория надиграха „Етър-64” с 12:6 (5:3). В третия записаха служебна победа срещу „Левски“ (Стражица) с 10:0 и с актив от 10 т. излязоха на първо място в своята група, следвани от „Етър-64“, „Нове-99“ и „Левски“.

През май предстои Зоналният финал, където среща ще си дадат отборите от двете групи. В другия поток се състезават: ХК „Бъки“, ХК „Осъм“ и ХК „Павликени“. Държавният финал е в периода 25 – 27 юни в гр. Кубрат.

„Доволна съм от представянето днес. След трите победи сме на първо място в своята група и това ни дава предимство преди Зоналния финал. Продължаваме да работим, за да направим добро класиране в зоната и да вземем квота за Държавния финал в град Кубрат. За там трябва да сме във върхова форма и този път медалът няма да ни се изплъзне“, заяви Илияна Якова от щаба на „Локомотив“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *