Култура

„Машина на времето“ в Регионалната библиотека

Изложба „Машина на времето“ открива артгрупа „Гнездото“ на 21 април в детския отдел на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. Изложбата е насочена към праисторията – древна Месопотамия, каменната епоха и Египет. В изложбата участват картини на 16 деца, които са изработили по време на творческите си срещи с майката на едно от децата – Боряна Дянкова.

Боряна Дянкова е завършила графичен дизайн във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. По време на втория локдаун решава да събере децата на приятели, за да ги запознае с историята на изкуството, така се родила и идеята за творбите.

В артгрупата „Гнездото“ се включват деца от 6 до 13 години. „Идеята се роди спонтанно, когато споделих на приятели, те се впечатлиха и пожелаха да включат децата си. Така групата постепенно стана от 16 деца. Идеята беше да стимулирам децата да излязат от виртуалната среда и да погледнем към нещо интересно и опознавателно. В изложбата ще покажем какво сме творили последните 4 месеца и нашата интерпретация на творби, вдъхновени от реалните такива“, сподели Боряна.

Тя се надява да намерят помещение за творчество в най-скоро време и да започнат да провеждат срещите си там. Следващите разходки из историята на изкуството ще бъдат насочени към Древна Елада, траките и Римската империя, каза още Боряна.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *