Миси Мезу с обвинение към Светослав Вуцов в расизъм

Нападателят на „Етър ВТ“ Миси Мезу обвини вратаря на „Славия“ Светослав Вуцов, че го е обидил на расова основа. Футболистът на „виолетовите“ написа във Фейсбук, че стражът на „белите“ го е нарекъл „маймуна“ по време на мача. Мезу твърди, че е информирал за това главния съдия Валентин Железов, който обаче го е предупредил, че ще му покаже жълт картон. Ситуацията стана в 40- ата минута на двубоя, в която Мезу и Виячки паднаха в наказателното поле на „белите“.

Веднага след края на срещата  на стадион „Ивайло“ нападателят, който беше сменен в 74-ата минута, влезе на терена и поиска обяснение от Вуцов, като не прие подадената му от вратаря ръка. Намесата на треньора на вратарите на „виолетовите“ Тодор Кючуков предотврати разрастване на скандала.

ЕТО КАКВО НАПИСА МИСИ МЕЗУ ВЪВ ФЕЙСБУК:

„Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с “маймуна“ той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.