Кметът на Свищов стартира ремонт за 1,6 милиона лева на единствената покрита спортна зала в града

Навръх рождения си ден кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на ремонтните дейности на спортна зала „Септември“ в града. Средствата, с които ще бъде основно ремонтирана залата, са в размер на 1 630 000 лева и бяха осигурени от Министерския съвет за спешна реконструкция.

Аварийният ремонт се наложи вследствие на конструктивно увреждане на единственото покрито спортно съоръжение в крайдунавския град, което застрашаваше безопасното протичане на спортните мероприятия, живота и здравето на посетителите, както и преминаващите в съседство.

Предвижда се укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталация, които са в критично лошо състояние.

 

На церемонията „първа копка“ на 26 април градоначалникът благодари на правителството и премиера Бойко Борисов за подкрепата, която Община Свищов е получавала през последните няколко години и благодарение на която много обекти в общината са реализирани. В словото си д-р Генчев изрази надежда ползотворните взаимоотношения с националната власт да продължат и занапред. Той пожела на фирмата изпълнител ползотворна работа, изпълнена качествено и в срок, за да може в края на годината свищовлии да се поздравят с една модерна и многофункционална спортна зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *