Горна ОряховицаОбщество

Фондация „Ген. Протогеров“ дари над 2000 стръка цветяна за детските заведения в Горна Оряховица

 

Над 2000 стръка цветя дари на велики четвъртък Фондация „Генерал Протогеров“ на детските заведения и кметствата в община Горна Оряховица. Цветният подарък включва три вида тагетес, салвия, вербена, петуния, газания, лобелия. Стръкчетата са подготвени за засаждане. Цветята са отгледани в оранжериите на фирма „Босилко Бг”, а стойността им е над 4000 лв.

Това е поредното дарение на Фондация „Генерал Протогеров“ в Горнооряховска община. В края на миналата година благотворителната организация зарадва с подаръци семейства с един родител, а преди това направи дарение и за МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Идеята ни е не само да създадем повече красота сега, но и да научим децата да я ценят и да я пазят. Искаме от малки те да видят как се създава една цветна градина, да се грижат за цветята и да пазят направеното. В крайна сметка най-важното е да поискат да живеят в един по-красив свят и когато пораснат да създадат такъв, обясниха дарителите.

Приветствам идеята на Фондация „Генерал Протогеров“, с която работим в много добро сътрудничество. Нека с тези цветя детските заведения и кметствата да оцветят ежедневието, а градинките им да станат още по-красиви. Това е и един своеобразен начин да им пожелаем светли великденски празници, каза кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който заедно със зам.-председателя на фондация „Генерал Протогеров“ Александър Карачолев присъстваха на връчване на дарението.

От Фондацията ще направят дарение на цветя и на Храм „Св. Три светители“.

 

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *