991 четения

Благодарствен адрес до лекарите от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Чрез страниците на най-големия областен ежедневник „Борба“ изказвам благодарност към медиците от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Изпитвам огромна признателност към екипа на Първо вътрешно отделение, който направи и невъзможното, за да ме спаси от лапите на смъртта. Бях приета в структурата на 8 април заради усложнения от коронавирус.

Екип на Спешна помощ ме транспортира до областната болница и ме настаниха за терапия. Бях развила тежка пневмония, която в съчетание с наличието на други съпровождащи заболявания, от които страдам, наложи специално лечение.

Очарована съм от целия персонал – от санитарите до началника на отделението д-р Кина Никова. Тези хора са ангели в бели престилки. Каквото и да кажа за тях, ще е малко. Въпреки огромната си натовареност, непрекъснат поток от пациенти, носенето на специални медицински скафандри и много други ежедневни предизвикателства даряват хората, за които се грижат, с усмивка и кураж. Умишлено не споменавам имена, за да не обидя някого, защото всички бяха състрадателни, любезни, мили, отзивчиви и перфектни в работата си.

Общо 16 дни бях хоспитализирана, като през 10 от тях ми прилагаха кислородолечение. Зад гърба си имам много изкарани курсове химиотерапия, но съм категорична, че битката с COVID-19 беше най-голямото изпитание. Нямаше да мога да се справя без здравните работници от Първо вътрешно отделение. Структурата заслужава името си, защото наистина се уверих, че е първа по професионализъм.

Желая на всички медици, които допринесоха за излекуването ми, здраве и щастлив живот. Бъдете все така борбени и работете със самочувствие. Не обръщайте внимание на безпочвените критики, които някои хора отправят към вас, и не забравяйте, че в очите на пациентите вие сте героите на века.

С уважение, Иванка Велчева, гр. Велико Търново

Един коментар за “Благодарствен адрес до лекарите от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

  • 29.04.2021 в 19:58
    Permalink

    Здрави и светли празници на всички лекари и медицински сестри от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *