49 четения

Инж. Кремен Георгиев, председател на АТДБ: Не очаквам значително увеличение на цената на парното

„Не очаквам значително увеличение на цената на парното. Рано е да се говори къде и какви ще са повишенията на цените в отделните топлофикации.“ Това каза инж. Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България (АТДБ) в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

 

По думите му, ако има увеличение на цената на топлоенергията, то ще е заради  трайното повишаване на цената на природния газ, и цената на въглеродните емисии. „Миналата година разходите за въглеродни емисии са се повишили няколко пъти.“, уточни още той.  „Увеличението на цената на парното е свързано и с разходите на топлофикационните дружества. Те са обосновани в заявленията, които всяка една топлофикация подава.“, посочи инж. Георгиев. Председателят на АТДБ защити правото на топлофикациите да калкулират в цената на услугата разходите за ремонти и инвестиции, които са предвидили.

 

Инж. Кремен Георгиев заяви, че събираемостта в последните години е на „поносимо“ ниво. Той не разбира какви драми може да има с фактурите и смята, че гражданите са напълно наясно с информацията в тях.  Месечните и изравнителните сметки изглеждат по един и същи начин от години. „Няма осъден за кражба на парно до този момент, но това се дължи най-вече на нежеланието съседите да влизат в спорове.“, каза инж. Георгиев.  Той заяви, че топлофикациите не са страна по дела за кражба, тъй като ако някой краде, то той краде от своите съседи, а не от топлофикацията, тъй като уредът за отчет се намира в абонатната станция.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *