128 четения

Италиански учен посочи какви витамини трябва да се прилагат при тежки форми на Ковид-19

За профилактика на тежката форма на Ковид-19 трябва да се взимат витамини C и D в съчетание с мелатонин и цинк, съветва професорът по медицина от университета в Палермо Салваторе Корао, цитиран от агенция РИА Новости.
Неговият екип изследвал в продължение на половин година влиянието на тези добавки върху организма на пациентите. Специалистите определили дозите, които трябва да се приемат за постигането на най-добър ефект от препаратите.
Според проф. Корао всеки ден към храната трябва да се прибавят 1-2 грама витамин С и ежемесечно по 50 хиляди международни единици витамин D. Последният е най-добре да се пие при пълен стомах.
Мелатонинът трябва да се приема в дозировка от шест до десет милиграма всяка вечер. При това трябва да се има предвид, че той може да предизвика сънливост и поради тази причина е противопоказен за някои категории пациенти.
Италианският професор добави, че всеки ден трябва да се консумират по 50 милиграма чист цинк. Имайки предвид, че с времето това вещество се натрупва в организма, дозите трябва да се понижат до 25 милиграма. Експертът припомни, че препаратите трябва да се прилагат под лекарско наблюдение.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *