210 четения

Малчугани от детската градина в Първомайци трогнаха лекарите от МБАЛ „Св. Иван Рилски“

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ В СЕЛО ПЪРВОМАЙЦИ ИЗНЕНАДАХА С РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ СУВЕНИРИ И КАРТИЧКИ за Великден екипа на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Учителки от забавачката поднесоха изделията на медиците от името на децата и заявиха подкрепата си към героите в бяло, които и в делник, и в празник се грижат за болните. Инициативата е продължение на коледната, в която децата се включиха. Тогава пак твориха по време на присъствените занятия, за да зарадват горнооряховските медици.

Този път малчуганите бяха изработили цветя от яйца, придружени с послания за здраве, благополучие и мир в сърцата. Великденските творби прие д-р Илко Костурков, който е началник на Първо вътрешно отделение в стационара.

„Много е приятно усещането да знаем, че има хора, които са съпричастни с неуморните ни усилия и оценяват труда ни. Тези жестове са изключително мили и ни трогват, защото с колегите прекарваме денонощия в обгрижване на пациентите и нямаме възможност да бъдем с близките си дори на най-светлите празници“, коментира той.

За благодарност от болницата изпратиха за децата лакомства.

Успоредно с жеста към медиците възпитаниците на градината в Първомайци и всички останали забавачки в община Горна Оряховица подготвиха великденски рисунки, с които вече са украсени автобусните спирки в града и малките населени места в общината.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *