47 четения

Седмична метеопрогноза

В петък, преди обед временно ще се заоблачи, но само на отделни места е възможно слабо да превали. Сутринта на места, предимно в Предбалкана, отново се очакват намалена видимост и мъгли. След обед ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се обърне от южната четвърт и температурите ще започнат да се повишават. Минималните температури ще бъдат около 10°. Максималните температури ще достигнат 24° – 26°. За В.Търново максимална температура – около 26°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

В събота през деня ще бъде слънчево с променлива висока облачност. Късно след обед и привечер ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат около 12°. Максималните температури ще достигнат 26° – 28°. За В.Търново максимална температура – около 28°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

В празничната неделя ще има незначителна облачност със слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще се задържат високи и ще бъдат между 26° и 28°. За В.Търново максимална температура – около 28°.

В понеделник и вторник вятърът ще се обърне от северозапад и температурите ще се понижат. Ще бъдат между 19° и 21°. В понеделник вечерта срещу вторник на много места ще има валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. До вторник сутринта валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. За В.Търново максимална температура – около 20°.

В сряда и четвъртък ще преобладава предимно слънчево време.В четвъртък след обед ще настъпи заоблачаване. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 9° и 11°, максималните около 22°, за четвъртък малко по-високи между 24° и 26°.

В петък ще има по-значителна облачност и вероятността за валежи се увеличава. Вятърът ще се обърне от изток и ще бъде слаб.Минималните температури ще се задържат между 10° и 12°, а максималните около 24°.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще има променлива облачност, а след обед и вероятност за краткотрайни валежи на места, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно умерен от запад – югозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 17°, на 2000 м ще е около 12°.

В събота, над планинският масив, ще има променлива облачност, а след обед и вероятност за краткотрайни валежи на места, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно умерен от запад – югозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 19°, на 2000 м ще е около 13°. В неделя, там, ще бъде предимно слънчево, а след обед с вероятност за краткотрайни превалявания на места. Вятърът ще се усили до силен от югозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 22°, на 2000 м ще е около 16°.

В понеделник и вторник над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево. В понеделник след обед, облачността там също ще се увеличи и през нощта срещу вторник ще има валежи от дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад, в във вторник слаб от северозапад. Температурите ще се понижат и максималните на 1200 м ще бъдат около 12°, на 2000 м ще е около 6°.

В сряда и четвъртък времето в планината ще бъде предимно слънчево и тихо, а в петък ще настъпи заоблачаване с краткотрайни валежи, максимални температури на 1200 м – между 12° и 14°, на 2000 м – с 5-6° по-ниски.

 

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *