Жители на Балканци плашат с протести заради прокарване на ВиК-тръби към рибарници

С полагането на водопровода се подкопава пътя, който може да рухне и селото да бъде откъснато

Жители на стражишкото село Балканци заплашват с масови протести заради екстремно прокарване на ВиК-тръби от населеното място към язовир и рибарници. Те настояват за спешна проверка на компетентните институции. Местните хора казват, че водоемите се намират в землището на съседното село Кесарево, съществуват от над 40 години и никога до тях не е имало водопроводна инсталация. Възмутените жители недоумяват защо се прави въпросната ВиК-мрежа, откъде ще черпи вода и какво ще се захранва с нея?

„Направи ни впечатление, че много скоростно се прокарва водопрод край пътя, а районът е свлачищна зона. При полагането на над 3 километра тръби и подвързването им с водоемите, трасето се подкопава и има опасност да рухне. Това ще остави Балканци откъснато от света и ще сме принудени да обикаляме по обходни маршрути от над 15 километра“, обясняват притеснени собственици на имоти в Балканци.

Негодуващите допълват, че многократно са настоявали пред ръководството на община Стражица за укрепване на пътя, но отговорът на управата бил, че няма средства за такъв мащабен ремонт.

Репортер потърси за коментар по случая кмета на община Стражица Румен Павлов, известен като Пантерата, но той не отговаряше на телефона си.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *