Две са версиите за запалването на Георги от Павликени

47-годишен мъж от Павликени е в Пирогов след тежки изгаряния навръх Великденските празници. Две са версиите за случилото се.

Служители на полицейското управление в Павликени разследват случай на нанесена тежка телесна повреда на пострадалия след пиянски запой. В събота в 18,23 ч. в полицейското управление в Павликени е получен сигнал от спешния център в града за постъпил при тях пациент с тежки изгаряния по тялото. От извършените процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че същия ден около 18,00 ч. пострадалият е бил умишлено запален, след като той и негови познати били на купон.

Празнуващите се почерпили солидно с алкохол, след което мъжът, който често и преди е бил обект на гаври и подигравки от хора от компанията, бил полят със запалителна течност и подпален. От избухналите пламъци самият подпалвач – на 62 години, е пострадал. Двамата са настанени за лечение в болница Пирогов, като умишлено подпаленият Георги е с опасност за живота. Започнато е досъдебно производство.

Според втората версия след солидното почерпване в компанията Георги си отишъл вкъщи, за да вземе още алкохол. Без да иска, той разлял течността по себе си. Решил да запали цигара, но се подпалил. Това е обяснил самият той при разпит пред разследващите и е заявил, че никой не го е палил. Това заявиха от Окръжна прокуратура.

След като е видял какво се случило в гаража, мъж от компанията се притекъл на помощ, но също се подпалил. В болницата в Павликени са оказали спешна помощ, но и двамата са откарани в София, като Георги е с опасност за живота, уточниха от полицията. Днес му предстои сериозна операция.

Георги не е бил здравно осигурен. Той се е прехранвал с работа по домовете, като за това е получавал пари, храна и подслон. Отскоро работи в местен магазин за строителни материали. Двама бизнесмени от града, пожелали анонимност, са платили здравните му осигуровки 5 години назад, за да може човекът да получи добро лечение.

„Георги е давал кръв за различни случаи през годините. Помага за каквото го помолят, работи, където го помолят. Винаги е добър, усмихнат, малко наивен, но изключително добър човек“, разказа в ефира на „Тази сутрин“ Марина Ангелова, чийто баща открива Георги в безпомощно състояние.

Междувременно в Павликени започна кампания по набиране на средства за лечението и възстановяването на пострадалия мъж.

One thought on “Две са версиите за запалването на Георги от Павликени

  • 05.05.2021 в 11:18
    Permalink

    Голям процент от хората, смятат, че добрият начин на живот е да се яде и пие, докато в богатите страни , хората по празниците пътуват да посетят забележителности, спортуват и си правят спа процедури за детокс и да се заредят с нови сили и енергия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *