В iClinic Dermatology & Aesthetics В. Търново се проведе обучение за лифтинг конци с лектор д-р Елеонора Валянова

В събитието взеха участие известни пластични хирурзи и бяха постигнати изумителни резултати

 

НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КЛИНИКА В СТАРАТА СТОЛИЦА ICLINIC DERMATOLOGY & AESTHETICS БЕШЕ ДОМАКИН на Международно обучение за лифтинг конци. Този метод за анти-ейджинг е познат още и под името тредлифтинг. Иновативните техники и тънкости на модерната разкрасяваща процедура, която завладя световни и родни знаменитости, представи една от водещите дерматолози в България, д-р Елеонора Валянова. Специалистката е Международен трейнер на компанията Aptos™ – световен лидер в производството на качествени лифтинг конци, както и Международен трейнер на известния бранд за филъри Teosyal™ . Проявата събра на едно място известни пластични хирурзи от Румъния и български лекари, сред които д-р Ростислав Георгиев – част от екипа на iClinic Dermatology & Aesthetics.

Способът за подмладяване и разкрасяване посредством лифтинг конци е на границата между естетичната дерматология и пластичната хирургия. Той е последен писък на модата в брашна и дава изумителни резултати. Прилага се за корекция на отпусната кожа и повърхностна мастна тъкан в областта на лицето, но е подходящ и за зони като гърдите, корема, седалище и други.

За процедурата са нужни стерилни условия, а за максимален комфорт на пациентите се използва локална упойка, преди поставянето на конците. Следва въвеждането им в повърхностна мастна тъкан и по този начин се възвръща нормалната позиция на лицеви структури, които с времето са увиснали.

„Използват се различни видове конци в зависимост от нуждите и зоната, в която се поставят. Към някои от конците има добавена и хиалуронова киселина, за да се стимулира еластичността на кожата. Така тя става по-млада и свежа“, обясни д-р Ростислав Георгиев.

По думите му, с лифтинг конци може да се повдигнат скули, вежди, контур на челюстта, както и да се направи корекция на нос и увиснали устни ъгълчета.

Самите конци представляват нишки от поликапролактон и поли L- млечна киселина, които лифтират и стимулират изграждането на нов колаген.    Резултатите от интервенцията са видими непосредствено след провеждането й, като едно от големите предимства е фактът, че липсва период на възстановяване.

„Все пак пациентът трябва да спазва някои по-специфични грижи след процедурата за няколко дни. Методът е ултра ефективен, без синини, хематоми и отоци, като резултатите се развиват в рамките на 2 седмици след процедурата”, уточни д-р Георгиев.

СПЕЦИАЛИСТЪТ ДОПЪЛНИ, ЧЕ СПОСОБЪТ Е ПОДХОДЯЩ ПРИ ЖЕНИ И МЪЖЕ СЛЕД 35-40-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, ПРИ КОИТО ИМА ИЗРАЗЕНА ПТОЗА(увисване) на лицевите структури и отпускането на тъканите е по-значително. Ефектът от процедурата продължава до две години, като при всеки човек периодът на резорбиране на конците е индивидуален. Интервенцията може да се повтори отново при необходимост и с нея да се съхрани възможно най-дълго млада и свежа визия.

Много известни личности са се доверили на този метод и благодарение на него доказват, че възрастта не е критерий за красота. Неоперативен фейслифтинг са преминали Гуинет Полтроу, Ким Кардашян, Джижи Хадид, Ева Мендес и т.н.

Самата д-р Валянова сподели, че обучението е преминало много добре, а пациентите и колегите й, са били изключително доволни от постигнатите резултати.

„Благодаря на iClinic Dermatology & Aesthetics за гостоприемството и се надявам на дългосрочно партньорство“, заяви тя.

Финалът на обучението бе отбелязан в ресторант „Щастливеца“, където медиците бяха посрещнати топло и останаха очаровани от храната, обслужването и отношението.

ДНЕС ИНТЕРВЕНЦИЯТА Е НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО и е нужно просто да посетите iClinic Dermatology & Aesthetics, за да постигнете мечтаните холивудски резултати. Клиниката работи всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч.

Намира на се улица „Чавдар Войвода“ 7, като консултациите и последващите процедури се извършват след предварително записване на час на телефони: 088 200 44 54 и 088 200 44 55.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *