Вещи на известни спортисти отиват на търг

Вещи на известни спортисти, сред които фигурира и фланелката на баскетболиста Леброн Джеймс, с която бе заснет на корицата на „Спортс илюстрейтед“, отива на търг, заедно с други 500 лота, предаде Ройтерс.
Наддаванията се организират в Бевърли хилс от аукционната къща „Джулиънс окшънс“. Джеймс е бил едва 17-годишен, когато облякъл фланелката, с която бил заснет за престижното издание през 2002 година със заглавие „Избраният“. От ученическия чин Леброн преминава директно в НБА и печели с отбора си четири първенства на страната. Зелено-бялата фланелка се очаква да намери купувач на цена между 400 и 600 хиляди долара.Наддаванията ще се проведат на 17 и 18 юли, като е предвидена и онлайн опция.
Сред изложените на търг предмети са и футболни бутонки на аржентинската звезда Диего Марадона, подписани от него. Той ги е носил през сезона 1983-1984 година като играч на Барселона. Ще бъде изложена и фланелка на Диего, с която той се е играл на Мондиала през 1990 година в мача срещу Бразилия. Марадона почина миналия ноември на 60-годишна възраст.
Ще търсят купувач на търга също фланелки на покойния баскетболист от НБА Коби Брайънт и ръкавица за голф, подписана от Тайгър Уудс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *