Горещи новиниСпорт

Деян Куздов: „Вярвам, че „Етър” ще извоюва оставането си в елита, призоваваме публиката за подкрепа!”

Председателят на Управителния съвет на „Етър ВТ” Деян Куздов коментира бъдещето на „виолетовите”, като сподели очакванията си за предстоящите решителни мачове пред клубния сайт.

– Г-н Куздов, има ли сили „Етър” да се пребори за оцеляване в елита?

– Знам, че всички – фенове, играчи, треньори, са разочаровани от това, че не успяхме да се възползваме в мача срещу „Славия” от шанса, който имахме, да влезем в десятката. Но трябва да бъдем реалисти – през декември никой не си е представял, че изобщо ще имаме такъв шанс. Тогава цялата футболна общественост беше отписала „Етър” като сигурен изпадащ. Затова въпреки всичко поздравяваме футболистите, че събраха сили и върнаха тима в борбата. Изпуснахме шанса срещу „Славия”, но битката трябва да продължи в последните четири мача.

– Те започват с три поредни домакинства срещу директните съперници. На какво ще разчита „Етър”?

– Футболистите трябва да повярват в себе си и дадат всичко, на което са способни! С подкрепата на публиката, която призоваваме да дойде и бъде 12-ият играч на отбора. Феновете винаги са доказвали, че могат да помагат на тима в труден момент. Призоваваме ги да застанат зад момчетата и се надявам всички да се поздравим с три позитивни резултата от тези домакинства.

– Има решение на Изпълкома за Първа лига от 16 отбора. Как бихте го коментирали?

– „Етър” ще се съобрази и приеме всяко решение на Българския футболен съюз. Имаме разработени планове за всяка възможна ситуация. Нашето желание е сами да си извоюваме оставането по спортно-технически път, защото ситуацията към момента е неясна и никой не знае как ще се развият нещата. Това винаги е било нашата цел – „Етър” с играта си да се спаси от изпадане.

– В края на сезона изтичат договорите на Томаш и екипа му, както и на някои от играчите. Работите ли по въпроса?

– Желанието на ръководството е треньорският щаб да продължи работата си. В напреднали преговори сме с Александър Томаш и неговия екип. Вярвам, че те ще продължат да водят „Етър” и през следващото първенство. Работим активно по избистрянето на състава за новия сезон, както и по всички организационни въпроси, свързани с клуба.

– След месец „Етър” прави 30 години от шампионската титла. Ще успее ли да отбележи юбилея с пети пореден сезон в елита?

– Надяваме се, това е нашата цел от самото начало. Минахме през много трудни периоди, като добавим и ситуацията с пандемията, която се отразява на целия футбол, е още по-трудно. Но аз вярвам, че ще успеем да бъдем и догодина в елита.

– Очакванията Ви за предстоящия мач със „Славия”?

– Надявам се да покажем добра игра и да се поздравим с победа. Да си вземем срещу „Славия” това, което не успяхме да вземем в предишния мач. Отново призоваваме публиката да ни подкрепи, това е жизненоважно за „Етър” и великотърновския футбол!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *