Днес е и Денят на изгубените чорапи

Днес хората на различни места по света честват няколко празника – Ден на Европа, Ден на победата, Ден на майката. Освен тях желаещите могат да отбележат друг необичаен и забавен празник – Ден на изгубените чорапи, пише сайтът Тайм енд дейт.
Неофициалното честване насърчава хората да „освободят“ всички останали им единични чорапи, които трупат с надеждата някой ден да открият „партньора“ им.
Малко загадки в живота са толкова объркващи, колкото мистерията на безследно изчезналия чорап. Колкото и човек да се старае да опазва чорапите си по двойки, неизменно единият от тях изчезва и повече не може да бъде намерен. Днешният ден е в памет на всички онези безвъзвратно изгубени чорапи.
Как се отбелязва денят? Хората могат мислено да почетат безследно изчезнали чорапи. След това празнуващите могат да се организират и да изхвърлят всички останали единични чорапи. Ако все пак сърце не им дава да го сторят, могат да ги превърнат в кърпи за бърсане, а по-умелите в ръцете да ги използват за направата на кукли от чорапи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *