Свободният пазар „КилерЪ“ ще гостува в Полски Тръмбеш

ЗА ВТОРИ ПЪТ ИНИЦИАТИВАТА „КИЛЕРЪ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. В рамките на т.нар. свободен пазар всеки може да донесе свои ненужни вещи, които все още са годни за употреба, както и да вземе каквито други стоки си хареса от изложените.

„Това е социална и екологична акция. От една страна, целим да намалим генерирания отпадък, от друга, непрестанно подпомагаме хора в нужда с дрехи и други вещи, които някой ни е оставил. При нас може да оставите ваши дрехи и дребни предмети – играчки, книги, бижута, сувенири и др., и да разгледате какво други хора са оставили. Ако прецените, че ще използвате нещо, го вземете напълно безплатно“, заяви организаторката Маргарита Симеонова.

Тя подчерта, че взимането на вещи не е обвързано с предоставяне на други.

„КилерЪ“ ще гостува в Полски Тръмбеш в сряда от 9:30 часа на площада в града.

„Събитието няма комерсиален характер, но можете да ни подкрепите със скромно дарение, за да продължим да достигаме до повече хора. Инициативата се реализира в партньорство с Община Полски Тръмбеш и се осъществява с подкрепата на програма „Европейски корпус за солидарност“, допълни Маргарита.

Междувременно постоянният пункт на кампанията продължава да работи. Той се намира на улица „Симеон Велики“ 5, ет. 2-ри, и е отворен всеки понеделник и сряда от 17:00 до 19:00 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *