Какви са новите тенденции в декорацията на банята

Смели цветови съчетания, игра на светлината, трансформация на геометрията в пространството, както и монохромната палитра на минимализма, с ярки декоративни акценти – това са новите тенденции в декорацията на банята. Те могат да бъдат използвани, без значение какъв е основният в апартамента и е подходящ за всякакъв тип основни стилове – от класиката до Хай-Тек.

Ето и някои детайли, ако сте решили да сътворите модерен дизайн в банята:

Стена, рамка за огледало, врата или друг декоративен елемент в жълто, може да оживи неимоверно много и останалите цветове в помещението. Друг изпитан трик – модерният дизайн често предполага използването на декоративни текстури с ефект на ръжда или състарени изкуствено.

Ако искате дизайнът да бъде много впечатляващ, дизайнерите съветват да комбинирате умело най-различни колекции от керамични аксесоари.Това ще придаде много оригинален вид на вашата баня. Също така специалистите обръщат особено внимание на текстурата, а принтовете стават все по-стилизирани. Декоративните материали  следва да наподобяват естествени повърхности – бетон, дърво, гранит.

Банята като пространство на изкуството

Тази тенденция е чудесна – украсете стените с картини, в зависимост от вашите предпочитания. Разбира се, можете да се ограничите с едно или две произведения на изкуството, или да създадете цялостна творческа композиция от няколко картини. В този случай, обаче, се опитайте да не претоварвате твърде много пространството.

По-малкото е повече

Вместо вана, в малката баня може да инсталирате само един душ за баня. Този метод за спестяване на пространство е доста популярен и полезен за всички бани с ограничено пространство.

Използвайте всеки сантиметър от пространство. Над шкафа с мивката, инсталирайте огледало, над пералната машина – друг модул за съхранение, а до душа може да се постави висок и тесен шкаф – свободно стоящ или закачен на стената.

Мебелите за малката баня е по-добре да бъдат направени по поръчка, за да се вземе предвид размерът и архитектурните особености на помещението. Така в сравнително малка площ ще може да се поставят максимално повече неща, без да изглежда претрупано и тясно.

Източник: Магазин за баня  – КЕРАМО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *