ВИСОКО ПОТРЕБЛЕНИЕ НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ ПРЕЗ СТУДЕНИЯ АПРИЛ

Както направи своя практика, и през последния месец от отоплителния сезон „Топлофикация – Велико Търново“ публикува анализ на фактурите за април, като сравнява потреблението и формиращите фактори с април 2020 година.

 

„През април тази година е доставена на абонатите с 12% повече топлинна енергия спрямо април миналата година. Причината е в чувстителната промяна на показателя „денградуси“, както и средната външна температура.“ е заключено в анализа на експертите на „Топлофикация – Велико Търново“.

 

По данни на НИМХ през миналия месец средноденощната температура е била 10 градуса, а година преди това е била с цели 2 градуса повече, което няма как да не остави отражение върху потреблението на отопление.

 

„Влияние има и фактът, че през април имаме 26 дни между двата последните отчета, а през април 2020 година те са само 24, което е поради по-топлото време и по-ранното тотално изключване на топлоподаването.“ каза изпълнителният директор инж. Александър Димитров.

 

Според анализа на „Топлофикация – Велико Търново“ 80% от абонатите са със сметки до 100 лева, като средната стойност на фактурите е 46,53 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *