Какво представляват промо кодовете?

Промо кодовете са виртуални купони / ваучери за покупка на стоки или извършване на услуги. Тези промоционални кодове се връчват на потребителите, които пазаруват онлайн. В сайтовете на немалко търговци, ще намерите поле, в което се въвежда промо кода, когато прибавите артикули във виртуалната кошница. С въвеждането на въпросния код се приспада процента на отстъпката и се фиксира крайната цена. По този начин Вие спестявате пари пазарувайки от уютния си дом.

Кои онлайн търговци дават промо кодове?

На запад много виртуални търговци дават промо кодове на своите клиенти. По този начин те запазват твърда и редовна потребителска маса, която да се възползва от техните продукти и услуги на по-изгодна цена. Тук в България също има немалко търгуващи в интернет пространството, които предлагат промоционални кодове. Това са основно онлайн магазините за дрехи, козметика и хранителни продукти, както и хостинг компании и други.

Хубавото е, че в мрежата има специализирани уебсайтове, с чиято помощ да намирате най-новите и актуални промо кодове. По този начин не е нужно да сте редовен клиент, за да Ви бъде връчен промо код, а просто откривате необходимите промоции, събрани на едно – единствено място. Сайтовете за промо кодове се правят, с цел да се помогне на крайния потребител, който да спестява пари, когато пазарува в интернет. В България вече има такъв сайт, който се е специализирал в това да събира всички промо кодове на едно място – ПромоКод.БГ. Всичко се случва бързо и много удобно за клиента.

Какви отстъпки мога да получа?

Промо кодът за отстъпка може да е 1% от общата цена на поръчания продукт или услуга, но може и да е 50%. В зависимост от компанията, която предлага офертата, се определя и размерна на намалението. Имайте предвид, че използвайки промоционален код, е нужно да се запознаете със срока, в който може да бъде използван. Така например, ако желаете да си купите спортни обувки и имате код за тях, то той важи за определен период от време. Ако не закупите стоката в срок, то тогава кодът губи давност и не може да бъде използван. Заради това наблюдавайте сроковете.

До този момент сме виждали промо кодове за 1%, 5%, 15%, 20%, 50% и дори 70% отстъпка. За да сме още по-изчерпателни, ще напишем, че ако притежават код за 50% отстъпка и цената на закупените продукти е 100 лева, намалението ще бъде цели 50 лева, което е много изгодно. С използването на промо кодове могат да се спестят немалко пари, а това винаги е добре дошло.

Защо съществуват промо кодовете?

Големите фирми искат да задържат клиентите си, като един от маркетинговите похвати, се нарича промоция. Последната Ви дава възможност да изпробвате качествата на продукта / услугата на по-ниска цена. В наземните търговски обекти промоциите са изписани на етикетите към стоките, а при онлайн магазините, се вкарва промо код при завършването на операцията по покупка.

Интересен е фактът, че съществуват промоционални кодове и за представителите на бизнеса. Ако допуснем, че сте партньор на даден магазин или букмейкър, можете да получите безсрочен промо код за намаление, който да използвате. Кодът може да важи за всякакъв вид покупки, но може и да е насочен само към купувачите на едро, тъй че е добре да се запознаете с условията.

Обобщителни думи

По всяка вероятност, ако сте прочели внимателно тази статия, вече знаете какво представляват промо кодове, и можете да преминете към тяхното използване в ежедневието. Не забравяйте да се абонирате в качествен сайта, където ще получавате редовни промоции и огромни отстъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *