Не пропускайте творческите ателиета на Фестивал „Семе българско“ и специалното участие на Анелия Милушева

В седмото издание на Фестивал „Семе българско“ ви очакват предизвикателства за услужлив ум и сръчни ръце в творческите ателиета, които организираме за вас!

 

„Български кукли“ – ателие, в което ще могат да се включат всички деца и да изработят своя кукла, облечена в традиционна българска носия.

 

Ателие „Българската шевица и тайните, закодирани в нея“ с Христина Минчева и Иванка Колева – Шевицата е част от нашата култура и история – кодирана енергия, със скрито послание. Формите, мястото и цветовете на шевицата разкриват дълбокото значение, което тя носи. Те са нашата самоличност.

 

Ателие „Кът за български занаяти“ с ДЕВИРА – ще бъдат демонстрирани стари български занаяти, запазени и до днес.

 

Ателие „Керамика“ за малки и големи – всеки желаещ ще може да изработи керамичен съд и да го отнесе в къщи.

 

Ателие „Плъстене на вълна“ – желаещите ще могат да се научат на един многовековен занаят.

 

В двата фестивални дни, заедно с Анелия Милушева – етнолог, дългогодишна танцьорка и певица във фолклорен ансамбъл, организатор на тематични събития за българската народна вяра, обичаи и корени, автор на книгата „Думам ти, щерко“ и администратор на фейсбук страница със същото име, ще може да се включите в направата на родово дърво на град Севлиево. Вашите истории за най-стария човек, чието име знаете,  интересна случка от миналото, която помните, или завет, който искате да оставите за бъдещите поколения ще бъдат претворени във вълшебни листенца, запазили паметта за града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *