Малчугани облагородиха детска площадка в Ново село

ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ВЗЕХА В СВОИ РЪЦЕ ГРИЖАТА ЗА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО НОВО СЕЛО. Те успяха да боядисат оградата й само за 2 часа. Акцията увлече 20 ентусиасти на възраст от 6 до 16 години. Доброволците смело и мотивирано въртяха четките, докато не покриха всичките 80 метра ограждения.

Консумативите и боята бяха закупени със средства от кметството.

„Освен децата родителите им също помагат да се изчистят пространствата. Това е общност. Така се създават приятелства. И най-важното – децата са заедно”, казва Елинор Адъмсън, ръководител на Центъра за работа с деца и младежи – клуб „ЗИЗУ“, която също се включва в инициативата.

Съвсем скоро в Ново село ще бъде изградена и площадка за колоездачи. Децата сами са поискали малкото населено място да се сдобие с такава придобивка. Тя ще бъде разположена в новия парк срещу кметството на площ от 1,5 декара.

„Много е важно да възпитаваме добре децата, да ги приучаваме към труд, да помагат и да участват в създаването на това, което искат да се случи. Възхитен съм, че на общественото обсъждане за новия парк присъстваха 6 възрастни и 20 деца. А по-големите сами поискаха да помагат да си направят велоплощадка, за да стане за това лято. Чувствам се благодарен и спокоен за доброто бъдеще на Ново село”, похвали се и кметът Христо Христов.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *