Променливо, предимно облачно, с чести превалявания от дъжд

През нощта ще бъде предимно облачно с валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново минимална температура около 12.

В петък облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Сутринта за кратко в ниските места и по поречието на водните басейни ще се образуват мъгли или ниски слоести облаци. В късния следобед и вечерта на места се очакват краткотрайни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 23 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана облачност. Отново на отделни места се очакват следобедни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.1 гр. през 1989 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.5 през 1980 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 57 минути и ще залезе в 20 часа и 31 минути. Фаза на Луната: три дена след новолуние.

В събота ще бъде предимно облачно с временни намаления на облачността. Следобед и вечерта на отделни места отново се очакват краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. Максималните температури ще са между 22 и 25 гр. Атмосферното налягане следобед слабо ще се понижи.

В неделя ще има разкъсана облачност. Следобед и вечерта ще има превалявания от слаб дъжд. Вятърът ще бъде умерен от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 11 и 13 гр., а максималните слабо ще се понижат и ще са между 19 и 21.

В понеделник ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Остава вероятността от краткотрайни превалявания. Минималните температури ще останат между 11 и 13 гр., а максималните слабо ще се повишат и ще са между 23 и 25.

Във вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Вечерта и през нощта срещу сряда ще се заоблачи и ще има слаби превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от изток, а вечерта ще се преориентира от запад и ще се усили. Температурите ще се повишат и минималните ще бъдат между 13 и 15 гр., а максималните ще са между 25 и 27.

В сряда ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9 и 11 гр. и през деня ще се повишат само с 3-4 градуса. В четвъртък времето ще остане предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в ще има разкъсана облачност. На отделни места се очакват следобедни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 5. В събота ще преобладава облачно време. Следобед и вечерта ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще останат около 14 гр. Максималната температура на 2000 м ще бъде около 6. В неделя ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще останат почти без промяна. В понеделник ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Валежи са малко вероятни. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 10. Във вторник през деня облачността отново ще е разкъсана. В късния следобед облачността ще се вплътнява и ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще останат без съществена промяна. В сряда и четвъртък ще премине студен фронт и времето ще бъде предимно облачно. Вятърът ще се преориентира от северозапад и ще бъде силен. Ще вали дъжд, а над 2000 м – сняг. Максималните температури чувствително ще се понижат и максималните на 1200 м ще бъдат около 10-12 гр., а на 2000 м – около и под 0.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *