Смъртта на трима първи братовчеди почерни Царски извор, погребаха ги един до друг

Снежана, Красимир и Огнян загинаха при нелепа катастрофа на връщане от работа

 

СМЪРТТА НА ТРИМА ПЪРВИ БРАТОВЧЕДИ ПОЧЕРНИ ЦАРСКИ ИЗВОР. Снежана, Красимир и Огнян загинаха при нелепа катастрофа на връщане от работа към стражишкото село привечер на 10 май. Тогава опелът с Красимир зад волана се удря в дърво на разклона за Стражица и се обръща по таван. Според хората от Царски извор причина за катастрофата е излязло на пътя животно, а колата се е движила вероятно с висока скорост. За да се избегне препятствието, возилото е свило плътно вляво, а на мястото не е имало спирачен път.

Заради това от колата излита тялото на жената, а смачканият автомобил е рязан, за да се извадят двамата мъже. Тримата са загинали на място. Те бяха погребани вчера един до друг в Царски извор по желание на семействата, сподели кметът на селото Николай Колев. Той самият е потресен от огромната трагедия, сполетяла хората, които са първи братовчеди. Двамата мъже са на по 28 години, а Снежана е на 33. Тримата оставят невръстни деца сираци. Красимир има 1 дете на около 4 г., Огнян има две – едното посещава детска градина, а другото е по-малко, Снежана има две деца в прогимназиален курс. Двамата мъже са работили в месопреработвателна фирма, а за Снежана 10 май е бил вторият работен ден.

„Като кмет на селото, оказвам подкрепа и съм плътно до семействата им. В момента съм в дома, в който са положени и трите тела, и ще остана до късно. Трагедията е огромна – трима млади. Помежду си са първи братовчеди. На 12 май е погребението и ще бъдат положени един до друг“, сподели още кметът Николай Колев.

Майката на Красимир и майката на Снежана са сестри, а бащата на Красимир и майката на Огнян – брат и сестра. И тримата загинали са били винаги усмихнати и отзивчиви към съселяните си.

По-притеснителното е, че хората в селото са изплашени, тъй като за около месец умират 9 души от фамилията, като повечето са млади хора. Смъртните случаи са по различни причини, но се случвали винаги на третия ден от предишната кончина. Заради това в Царски извор са суеверни и говорят за зла прокоба и някаква закономерност на трагедиите.

Нели СУКОВА

One thought on “Смъртта на трима първи братовчеди почерни Царски извор, погребаха ги един до друг

  • 13.05.2021 в 12:12
    Permalink

    Докато не се промени законодателството, ще се избиват невинни хора. Бързината за да се убиеш, това е абсурдно. Органите на реда трябва да направят законите такива, че да се спре с този ужас.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *