От сряда отново ще има чести превалявания от дъжд, от събота валежите ще спират и температурите ще се повишават

През нощта ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен вятър от югозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 14.

Във вторник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа силен вятър от запад. Максималните температури ще са между 22 и 24 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 24. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа силен до бурен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.8 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.3 през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 53 минути и ще залезе в 20 часа и 35 минути. Фаза на Луната: седем дена след новолуние.

В сряда до обяд времето ще бъде слънчево. Следобед облаците ще се увеличат и се очакват валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а временно и от север. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. Максималните температури ще са между 24 и 26. Атмосферното налягане ще се понижи.

В четвъртък времето ще бъде предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа силен вятър от северозапад. Минималните температури ще останат високи, но максималните чувствително ще се понижат и ще бъдат между 18 и 20 гр.

В петък времето ще остане предимно облачно и все още ще има валежи от дъжд, следобед придружени от гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще бъде умерен от северозапад-север. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните още малко ще се понижат.

В събота валежите ще спират и до края на периода ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен и ще има южна компонента. Температурите ще се повишават и максималните в неделя и понеделник ще достигнат 27-28 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще има разкъсана облачност. Вечерта отново ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 10.

В четвъртък и петък ще има разкъсана, често значителна облачност с валежи от дъжд, а над 2000 м дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Температурите чувствително ще се понижат и на 1200 м максималната ще е около 10, а на 2000 м – около и малко над 0. От събота до края на периода над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Температурите чувствително ще се повишат.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *