Горещи новиниСпорт

Мирослав Ангелов за втори път спечели рали „България“

Емил Денев победи в клас RC3N, „Мегапорт Рейсинг“ е отборен първенец

 

Екипажът на клуба по автомобилен спорт „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев спечели рали „България“. В надпреварата стартираха 30 екипажа от пет държави. За великотърновския пилот това е втора победа в най-престижното ни състезание след успеха през 2018 г. След 16 скоростни отсечки, от които победиха в 11, двамата с навигатора му завършиха със своята Skoda Fabia Rally 2 Evo с време от 1:25:17.4 часа, на 1:10 минути пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети останаха Угур Сойлу и Арас Динчер, също с Skoda Fabia Rally 2 Evo, на 3:21 мин. Тандемът на „Мегапорт“ натрупа аванс още през първия ден, когато победи в 9 от 11 отсечки и през втория не предприе излишни рискове в петте отсечки.

„Стратегията ни за днешния ден бе да не предприемаме излишни рискове. Затова на двете минавания на Аладжа манастир внимавахме. Нямаше смисъл при аванс от минута да рискуваме на мокрото трасе, което е много хлъзгаво. Все пак, където имаше публика, се раздавахме, също така и на суперспециалната отсечка в града. Дори в желанието си да отворя повече един от завоите ударихме леко бордюр. Единственото ни притеснение за деня бе на макадама на Синдел, когато поради липса на опит на подобна настилка помислихме, че сме спукали гума, а се оказаха натрупани малки камъни в джантата. Затова очаквам с нетърпение участията ни на макадам в чужбина. Радвам се, че стана оспорвано състезание и има шанс за интрига в шампионата“, разказа Мирослав Ангелов след финала.

Друг великотърновски пилот – Емил Денев, пък спечели безапелационно първото място в своя клас RC3N. За него това бе юбилейно 20-о участие в рали „България“, което има 51 издания. Емо Денев за първи път кара ралито през 2001 г. и от тогава до сега натрупа 20 поредни изяви. Със своето „Рено Клио“ и навигатор Богомил Ненов той спечели девет етапни победи и победи миналогодишния шампион Левент Ризов.

„Направихме хубава борба. Техниката бе перфектно подготвена от варненския екип Златин Димитров, Марин Маринов и Пламен Григоров, Цецо и Данчо от В. Търново. Благодаря на всички, които ме подкрепиха за това състезание! СК „Мегапорт” стана и отборен победител в надпреварата, поздравявам Миро Ангелов за успеха, отлично бе представянето на всички пилоти”, коментира Емил Денев.

Преди това той участва и в първия спринт за годината – рали спринт в Пещера, с навигатор Тодор Йорданов, където спечели второто място в класа си.

Следващият кръг от шампионата е рали „Сливен” от 10 до 12 юни. Сезонът ще продължи в Твърдица през юли, след което рали „Сърбия” на 25 и 26 септември и „Стари столици” на 9 и 10 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *