Слънчево и топло, заоблачаване и валежи се очакват през нощта

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа вечерта умерен вятър от запад, а през нощта – слаб от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново минимална температура около 12.

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вечерта облаците ще се вплътнят и през нощта срещу четвъртък ще има валежи от дъжд, на много места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а временно и от север-североизток. Максималните температури ще са между 22 и 24 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 24. Атмосферното налягане следобед ще започне да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана облачност. Вечерта отново ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 8.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.2 гр. през 1969 г., а най-ниската измерена минимална температура е 4.8 през 2016 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 52 минути и ще залезе в 20 часа и 36 минути. Фаза на Луната: осем дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.